Apple ar putea scapa de plata a jumatate de miliard de dolari pentru folosirea fara drept a unor tehnologii

Acum cateva luni compania Apple a pierdut un proces intentat de catre cei de la Smartflash LLC, ei sustinand ca in tehnologiile oferite in unele produse Apple ar fi fost incalcate anumite brevete de inventie care se aflau in posesia reclamantei.

Desi Smartflash LLC a castigat procesul si Apple a fost obligata sa plateasca 532.9 milioane de dolari, trei dintre brevetele in baza carora a fost acordat verdictul au fost anulate, unul dintre el in luna martie si doua dintre ele in luna mai, cei de la Apple avand ocazia de a scapa de o plata atat de mare.

Un panou de trei judecatori a decis pe 26 mai ca doua dintre brevetele Smartflash LLC trebuie invalidate, astfel ca in baza acestei decizii se poate cere o rejudecare a procesului pierdut de catre compania Apple si o recalculare a sumei datorate drept despagubiri.

Acesta este unul dintre putinele procese pe care compania Apple le-a pierdut in SUA din cauza folosirii fara drept a unor tehnologii brevetate de catre o alta companie, insa este cel mai rasunator dintre ele din cauza sumei mari pe care a fost obligata in 2015 sa o plateasca, dar care se pare ca va fi mai mica in final.

Apple Inc. has succeeded in getting two additional Smartflash LLC patents invalidated, bringing it closer to escaping a $533 million patent verdict. The ruling, however, doesn’t end the case. Smartflash can ask the Patent Trial and Appeal Board to reconsider and, if that doesn’t work, file an appeal with the U.S. Court of Appeals for the Federal Circuit.

Cei de la Smartflash LLC pot apela deciziile judecatorilor si ramane de vazut daca ele vor fi mentinute sau nu, insa daca ele vor fi mentinute, atunci Apple ar putea scapa mult mai ieftin pentru incalcarea respectivelor brevete de inventie.