Castigand 533 de milioane de dolari in instanta, Smartflash intenteaza un nou proces impotriva Apple

smartflash

  Saptamana aceasta v-am spus ca o companie americana numita Smartflash a castigat un proces intentat companiei Apple, un juriu american acordandu-i suma de 533 de milioane de dolari in faza de judecata in prima instanta. Victoria obtinuta a motivat compania sa intenteze un nou proces impotriva Apple, acesta avand in vedere cele mai recente iDevice-uri lansate pe piata, iPhone 6, iPhone 6 Plus si iPad Air 2. Daca primul proces nu includea aceste trei dispozitive, iata ca noua actiune de chemare in judecata le include si daca tehnologiile folosite in terminale sunt aceleasi cu cele pentru care s-a dovedit incalcarea, atunci Apple va pierde din nou.

Smartflash filed the complaint to address products that came out too far into the last proceedings to have been included. Apple cannot claim they don’t know about these patents or understand that they are infringing. A diligent jury has already rejected those arguments. Smartflash makes no products, has no employees, creates no jobs, has no U.S. presence, and is exploiting our patent system to seek royalties for technology Apple invented. We refused to pay off this company for the ideas our employees spent years innovating and unfortunately we have been left with no choice but to take this fight up through the court system.

  Daca Smartflash va castiga si acest al doilea proces, atunci suma initiala va creste pentru a acoperi noile terminale pentru care se acuza incalcarea, insa Apple este decisa sa lupte aprig pentru a-si apara interesele. In aceasta idee, Apple deja planuieste sa atace cu apel prima decizie, ea sustinand ca brevetele de inventie pentru care s-a dovedit incalcarea sunt invalide, deci nu ar trebui sa plateasca bani pentru ele. Mai mult decat atat, Apple sustine ca tehnologiile pentru care s-a dovedit incalcarea ar fi fost de fapt dezvoltate de catre angajatii sai in Cupertino, Smartflash fiind specializata doar pe procese privind drepturile de autor, neavand o divizie care sa inventeze ceva.

  Smartflash este una dintre multiplele companii americane specializate pe cumpararea de brevete de inventie, sau incheierea de parteneriate cu diverse companii care nu au fonduri pentru procese, in ideea de a actiona in judecata marile companii IT. Smartflash a actionat in judecata si Samsung, Google sau Amazon folosind aceleasi brevete de inventie, deci este clar ca intentiile sale se limiteaza doar la obtinerea de bani folosind inventiile altor persoane.