Apple a angajat un expert in sisteme de navigatie pentru masini

Compania Apple a facut o angajare foarte importanta zilele trecute, Sinisa Durekovic facand acum parte din echipele Apple care dezvolta software dedicat hartilor, el lucrand in trecut la dezvoltarea de sisteme de navigatie pentru BMW, Volkswagen, Mercedes-Benz, Harman/Becker Automotive Systems sau NAVTEQ.

Practic, Sinisa Durekovic este un expert in dezvoltarea de sisteme de navigatie pentru masini si in cadrul Apple va avea cel mai probabil un rol important in dezvoltarea Apple Maps pentru integrare in CarPlay, dar si probabil in viitoarea masina a companiei americane.

Durekovic este expert in sisteme de navigatie ghidata pentru masini, in dezvoltarea de sisteme cu harti digitale si in sistemele de navigatie care ofera indicatii pentru soferi, deci Apple va putea beneficia de pe urma experientei sale pentru a-si imbunatati produsele.

Apple Maps are nevoie de imbunatatiri majore, iar compania Apple a deschis recent un centru de dezvoltare pentru Apple Maps in India, deci acolo se va face o parte din dezvoltarea viitoare a programului, cealalta parte urmand a condusa si de catre inginerul Sinisa Durekovic.

I am the Software Architect, Engineer and a Team Leader with more than 25 years of experience in design and development of software systems. After 8 years as Principal Engineer in a mid-sized company, I assumed role of Senior Principal Architect and later Chief Engineer at major premium Navigation System supplier. My main work is in area of the Map-Enhanced Advanced Driver Assistance Systems, Digital Maps and Car Navigation Systems.

Cat va dura pana cand vom vedea schimbarile la care lucreaza el nu stie nimeni, insa e putin probabil ca in 2016 sa vedem vreo schimbare notabila pentru Apple Maps.