Instagram a lansat noul feed care modifica tot ceea ce vezi in timeline

Instagram a lansat noul timeline care afiseaza postarile in baza intereselor noastre si nu in ordinea cronologica a postarii lor.

Anuntat acum cateva luni, noul algoritm pentru timeline-ul Instagram a fost lansat in cursul noptii trecute pentru toti utilizatorii, el fiind gandit pentru a arata noutatile utilizatorilor in baza ghicirii intereselor noastre si nu a datei/orei la care au fost publicate.

Instagram a anuntat ca schimbarea este facuta pentru a ajuta utilizatorii sa descopere cel mai relevant continut pentru interesele lor, iar asta deoarece, in medie, utilizatorii pierd 70% din noutatile publicate de catre persoanele pe care le urmaresc in mod constant.

In baza acestui algoritm, Instagram va ghici ceea ce ne intereseaza pe noi si va prezenta noutatile in timeline-ul aplicatiei, in partea superioara a acestuia, algoritmul folosit fiind similar cu cel implementat de catre compania Facebook in al sau News Feed.

Spre deosebire de Twitter care a implementat un algoritm similar, dar ofera optiunea de a dezactiva utilizarea sa, cei de la Instagram te obliga sa-l folosesti fie ca iti place sau nu, aceasta tactica fiind invatata de la compania Facebook, care actioneaza exact la fel.

On average, people miss 70 percent of their feeds. It’s become harder to keep up with all the photos and videos people share as Instagram has grown. Over the past few months, we brought this new way of ordering posts to a portion of the community, and we found that people are liking photos more, commenting more and generally engaging with the community in a more active way.

Pentru a vedea in ordine cronologica toate postarile unui utilizator va trebui sa ii accesati pagina de profil, iar in timeline-ul news feed-ului veti vedea doar ceea ce va arata algoritmul, insa daca accesati Instagram des, ar trebui sa vedeti intr-o ordine oarecum cronologica postarile interesante.

Cu peste 400 de milioane de utilizatori lunar, Instagram trebuia sa faca o schimbare in modul in care sunt prezentate postarile noi pentru a le putea oferi utilizatorilor cele mai relevante informatii, insa majoritatea nu sunt dornici sa utilizeze acest sistem.