Ce vom vedea la WWDC 2016 – noi detalii despre functiile iOS 10

Noutatile iOS 10 sunt dezvaluite inaintea WWDC 2016 de surse apropiate companiei Apple, compania pregatind surprize pe masura asteptarilor.

Doar o saptamana ne desparte de conferinta de deschidere a WWDC 2016, compania Apple pregatindu-se atunci sa ne prezinte o gama extrem de variata de noutati care au legatura cu produsele sale software sau hardware, evenimentul fiind in principiu dedicat dezvoltatorilor de aplicatii.

WWDC 2016 incepe pe 13 iunie la ora 20:00, compania Apple urmand a transmite in direct intreaga conferinta astfel incat toata lumea sa poata vedea in timp real ceea ce se anunta in San Francisco, iar iDevice.ro va va ajuta sa intelegeti mai usor toate noutatile.

Astazi vorbim despre cateva dintre secretele dezvaluite de catre surse din interiorul Apple inaintea evenimentului, unele dintre ele nefiind mentionate in zvonuri aparute recent.

Interfata iOS 10

Separat de actualizarile pentru Apple Music, in iOS 10 compania Apple intentioneaza sa implementeze inclusiv cateva schimbari pentru interfata sistemului de operare, insa se pare ca nu vorbim despre modificari majore, ci despre unele minore.

Apple ar fi schimbat putin gama de culori folosite in interfata iOS 10 in comparatie cu iOS 9, adaugand ceva mai multa culoare pentru notificari si modificand usor unele iconite, schimbarile fiind menite de a sugera ideea ca exista o imbunatatire, dar fara a da impresia ca ea este majora.

Practic Apple a vopsit putin gardul ca sa genereze ideea ca a facut ceva pentru interfata sistemului de operare, desi modificarile nu sunt extrem de mari.

Lipsa produselo fizice

V-am spus inca de zilele trecute ca Apple nu va lansa produse noi la WWDC 2016, iar aceasta informatie este reiterata de catre surse din interiorul companiei americane, deci evenimentul va fi dedicat in totalitate software-ului pentru produsele Apple.

Desi multi s-ar fi asteptat sa vada macar Mac-uri noi, se pare ca Apple nu este interesata sa ofere asemenea schimbari, cei din Cupertino dorind in principal sa ofere noutati pe partea software, acestea trebuind sa faca uitata lipsa de produse noi.

Noi functii pentru poze

adnotare poze

Incepand cu iOS 10 compania Apple urmeaza sa implementeze schimbari pentru aplicatia Poze, Photos, a sistemului sau de operare, mai exact noi vom avea posibilitatea de a adnota poze cu diverse texte, de a aplica sageti pentru indicarea de elemente importante si multe altele.

In imaginea de mai sus puteti vedea cum arata actuala functie implementata pentru adnotarea atasamentelor din email-uri, compania Apple implementand ceva similar, dar si mai complex, pentru poze prin aplicatia Photos, Poze, a iOS-ului.

Trimiterea de mesaje prin iMessage

Cea de-a doua functie despre care nu s-a mentionat nimic pana acum are legatura cu iMessage, compania Apple pregatind un sistem care permite trimiterea de bani prin intermediul iMessage, intr-un mod similar cu cel oferit de catre Facebook Messenger.

Apple Pay va facilita tranzactiile de bani intre utilizatori folosind iMessage, iar compania Apple va aloca o buna parte a WWDC 2016 pentru a prezenta acest sistem si a explica lumii intregi cum va functiona totul dupa lansarea oficiala in iOS 10 din toamna.

Noutati pentru securitate si Lockscreen

Lunga lupta dintre Apple si FBI a i-a motivat pe cei din Cupertino sa imbunatateasca serios securitatea sistemului de operare iOS, astfel ca in cadrul WWDC 2016 urmeaza sa fie anuntate schimbari serioase pentru modul in care sunt securizate datele, detalii nefiind oferite.

Separat, Apple intentioneaza sa imbuantateasca LockScreen-ul cu optiunea de a afisa mai multe informatii relevante pentru utilizatori, mai exact Apple ar putea aduce in iOS 10 galdnce-urile si complicatiile care sunt momentan disponibile doar in Apple Watch.

Desi va actualiza din nou iTunes, compania Apple nu intentioneaza sa implementeze vreo schimbare majora de design pentru acest program.

Acestea fiind spuse, luni, 13 iunie, va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot ceea ce urmeaza sa ne anunte compania Apple.