Astazi se implinesc 11 ani de la lansarea primului Mac cu procesor Intel

Pe 6 iunie 2005 Steve Jobs avea sa prezinte lumii intregi una dintre cele mai bune decizii luate de catre el ca si presedinte al companiei Apple, atunci fiind lansat primul Mac echipat cu procesor produs de catre compania Intel.

Renuntand la binecunoscutu, la acea vreme, PowerPC, compania Apple a uimit foarte multa lume cu decizia de a folosi procesoare Intel in produsele sale, insa schimbarea avea sa fie una de bun augur care ramane activa chiar si astazi, toate Mac-urile Apple folosind in exclusivitate procesoare Intel.

Procesoarele Intel ofera performante superioare celor de la AMD si compania Apple beneficiaza de pe urma inovatiilor in domeniul chip-urilor pentru laptop-uri, astfel ca poate oferi MacBook-uri cu performante foarte bune multumita celor de la Intel.

In 2005 nimeni nu avea sa ghiceasca faptul ca in 2016 Intel avea sa devina cel mai mare producator de procesoare pentru PC-uri fara a avea un competitor extrem de puternic, cei de la AMD avand numeroase probleme de-a lungul anilor si oferit procesoare inferioare.

Colaborarea dintre Apple si Intel este atat de stransa acum incat ea se va extinde inclusiv la iPhone 7, iar desi Apple dezvolta procesoare proprii pentru Mac, e putin probabil sa renunte la Intel in viitorul foarte apropiat.