Intel produce jumatate dintre chip-urile modem ale iPhone 7

Intel va furniza 50% dintre chip-urile modem folosite in iPhone 7 si iPhone 7 Plus.

Dupa indelungi negocieri si nenumarate zvonuri, compania Intel a fost in sfarsit contractata de catre Apple pentru a fabrica 50% dintre modem-urile GSM care vor ajunge in iPhone 7, sau cel putin asta sustin surse din interiorul lantului de distributie al celor din Cupertino.

Procentul din modem-uri GSM produs de catre Intel este foarte mare pentru un partener care abia intra in colaborare cu Apple, aceasta schimbare urmand a reduce la jumatate incasarile celor de la Qualcomm, unic furnizor de modem-uri GSM pentru iPhone-uri.

Desi Intel a primit contractul pentru a fabrica jumatate dintre modem-urile GSM care vor fi incluse in iPhone 7, compania americana va apela totusi la TSMC si KYEC pentru a-i fi fabricata aceasta componenta, deci nu le va produce singura.

Desi Intel are fabrici in care produce procesoare pe care le vinde unei varietati de companii, se pare ca pentru fabricarea acestor chip-uri modem, ea va furniza doar tehnologia in baza careia se va face fabricarea, deci nu se va ocupa si de productie.

Intel will supply up to 50% of the modem chips for use in the new iPhones slated for launch in September 2016, according to industry sources. Intel will itself package the modem chips for the upcoming new iPhones, but have contracted Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) and tester King Yuan Electronics (KYEC) to manufacture the chips, the sources said.

Alegerea Intel pentru a furniza chip-uri modem GSM ale iPhone 7 nu este chiar atat de surprinzatoare, negocierile dintre Apple si Intel incepand in cursul anului trecut, insa surprinzator este procentul pe care cei din Cupertino l-au alocat companiei Intel.

Teoretic, acest nou modem GSM al Intel ar fi mai performant decat cel furnizat de catre Qualcomm pentru iPhone-uri, insa ramane de vazut cum vor fi performantele iPhone 7 si iPhone 7 Plus cu furnizori diferiti pe partea de conectivitate GSM.

Din experienta anului trecut, Apple ar fi trebuit sa inteleaga faptul ca a alege doi furnizori pentru o componenta atat de importanta nu este o idee buna deoarece iPhone 7 si iPhone 7 Plus ar putea avea putere diferita pentru semnal si viteze de navigare diferite in functie de modem-ul GSM.