Primul cititor de amprente USB care iti securizeaza calculatorul

Synaptics a prezentat primul cititor de amprente prin USB sub denumirea NATURAL ID™, el fiind compatibil cu orice PC.

Daca doriti sa va securizati calculatorului cu un cititor de amprente, dar nu aveti bani sa cumparati unul dintre viitoarele Mac-uri ale companiei Apple, sau un laptop care are unul integrat, ei bine cei de la Synaptics propun o solutie diferita, dar la fel de eficienta.

Saptamana trecuta cei de la Synaptics au prezentat in cadrul Computex 2016 un cititor de amprente USB care poate fi conectat la orice calculator sau laptop si ofera posibilitatea de a securiza respectivul PC folosind amprenta proprietarului sau.

Introdus intr-un port USB, cititorul de amprente al celor de la Synaptics functioneaza in tandem cu sistemul de operare Windows si poate inlocui necesitatea de a introduce o parola cu cea a de va scana amprenta de fiecare data cand doriti sa accesati PC-ul.

Cititorul de amprente al celor de la Synaptics este compatibil cu Windows Hello sau Microsoft Passport, deci exista integrare totala cu sistemul de operare Windows, astfel ca folosirea sa si inregistrarea datelor in vederea autentificarii se face foarte simplu.

Synaptics today announced a new ultra-small form factor USB module that enables Natural ID secure fingerprint authentication on any notebook PC. The dongle is a fully housed, ready-to-use fingerprint module small enough to remain unobtrusively installed in any notebook USB port.

Desigur ca produsul a fost deocamdata doar prezentat si urmeaza sa vedem cand va fi lansat oficial si cat va costa dupa ce va fi pus in vanzare pe pietele globale, insa nu cred ca pretul va fi chiar atat de mare pentru a speria consumatorii obisnuiti.

Implementarea de cititoare de amprente in smarpthone-uri si tablete avea sa duca in final si la adoptarea lor la scara larga in PC-uri, asa ca in anii urmatori nu vom mai folosi parole pentru logare in PC-uri, ci ne vom scana amprentele si vom avea acces la date sau chiar la conturi web.

cititor amprente USB