iPad Pro – diferente de performata intre modele, dominarea concurentei

iPad Pro 12.9 inch si iPad Pro 9.7 inch au fost lansate anul acesta de catre compania Apple, cele doua tablete fiind cu mult inaintea concurentei din foarte multe puncte de vedere, dar fiind in acelasi timp in urma lor prin lipsa altor functii importante.

Totusi, in ceea ce priveste performantele, ambele modele ale iPad Pro domina concurenta, iar performantele sunt diferite in diverse segmente de utilizare in viata de zi cu zi, asa cum era de asteptat avand in vedere hardware-ul diferit implementat in ambele.

iPad Pro 12.9 inch are un ecran de 12.9 inch cu rezolutie 2732 x 2048 pixeli, chip A9X cu procesor dual-core tactat la 2.26 Ghz, cu 4 GB RAM si o placa video PowerVR Series 7 cu 12 nuclee.

iPad Pro 9.7 inch are un ecran de 9.7 inch cu rezolutie 2048 x 1536, chip A9X cu procesor dual-core tactat la 2.16 GHz, cu 2 GB RAM si o aceeasi placa grafica owerVR Series 7 cu 12 nuclee.

ipad pro performante web

In testele privind navigarea pe internet, iPad Pro 12.9 inch are un usor avantaj in fata surorii sale mai mici, dar si a iPhone 6S, diferentele fiind mici si insesizabile intre ele, dar mari si usor sesizabile fata de iDevice-urile anterioare si produsele concurente.

ipad pro performante grafica

In cazul placilor video sitautia este oarecum similara, cu diferente foarte mare in puterea bruta a componentei, insa diferente mult mai mici in testele cu ecranul aprins, rezolutia mai mare a ecranului iPad Pro 12.9 inch apropiind cele doua tablete in performante.

iPad pro performante scriere

De diferente avem parte si in ceea ce priveste vitezele de scriere/citire ale chip-urilor NAND flash implementate de catre compania Apple, iPad Pro 9.7 inch avand un imens avantaj in fata surorii mai mari sau a iPhone 6S cand vine vorba despre scrierea datelor.

ipad pro performante citire

La citire diferentele nu sunt chiar atat de dramatice, insa in ambele cazuri se poate observa foarte usor cat de mare este diferenta in performante intre produsele companiei Apple si cele ale competitorilor, ori cele ale iDevice-urilor mai vechi.

Ambele modele ale iPad Pro ofera performante spectaculoase si domina concurenta din aproape toate punctele de vedere.

3 COMENTARII