Apple se pregateste sa renunte la i-ul din denumirile produselor

Saptamana trecuta v-am vorbit despre faptul ca produsele Apple sunt prea complexe, un fost om apropiat al lui Steve Jobs, Ken Segall, explicand faptul ca produsele companiei Apple au denumiri mult prea complicate si confuze, iar aceasta este o problema majora pentru consumatori.

Ken Segall a fost cel care a introdus pentru prima oara i-ul in denumirea unui produs Apple, iMac fiind produsul cu pricina, iar de acolo Steve Jobs a dus denumirea la iPod, iTunes, iPhone, iOS, iPod Touch, iPad, etc, insa zilele i-ului sunt numarate.

Ken Segall este de parere ca Apple va renunta la i-urile din denumirea produselor sale si un om cu atat de multa experienta in marketing si publicitate ar trebui sa stie despre ce vorbeste, asa ca ii pute da crezare in legatura cu planurile companiei Apple.

Segall sustine ca Apple va renunta la i-ul din denumirea produselor, insa ca aceasta schimbare nu poate fi facuta peste noapte de catre cei din Cupertino, asa ca va mai trece ceva timp pana cand i-ul va fi complet eliminat din produsele si software-ul distribuite de Apple.

Once upon a time, Apple’s product naming was extremely simple. Computers were Macs and consumer products were i-devices. Now the consumer products are offered as i-things and Apple-things (Apple Watch, Apple Pay, Apple Music). But we’ll give Apple a pass on this one because the i is obviously on its last legs, and a transition like this doesn’t happen overnight.

Cu ce va inlocui Apple i-ul din numele produselor sale nu stie nimeni, insa primul semn ca el este pe cale de disparitie a fost dat de faptul ca Apple Watch nu a fost numit iWatch, iar viitoare produse ar putea avea parte de aceeasi schimbare din partea celor de la Apple.