Prima Pagina Apple Apple se pregateste sa renunte la i-ul din denumirile produselor

Apple se pregateste sa renunte la i-ul din denumirile produselor

Saptamana trecuta v-am vorbit despre faptul ca produsele Apple sunt prea complexe, un fost om apropiat al lui Steve Jobs, Ken Segall, explicand faptul ca produsele companiei Apple au denumiri mult prea complicate si confuze, iar aceasta este o problema majora pentru consumatori.

Ken Segall a fost cel care a introdus pentru prima oara i-ul in denumirea unui produs Apple, iMac fiind produsul cu pricina, iar de acolo Steve Jobs a dus denumirea la iPod, iTunes, iPhone, iOS, iPod Touch, iPad, etc, insa zilele i-ului sunt numarate.

Ken Segall este de parere ca Apple va renunta la i-urile din denumirea produselor sale si un om cu atat de multa experienta in marketing si publicitate ar trebui sa stie despre ce vorbeste, asa ca ii pute da crezare in legatura cu planurile companiei Apple.

Segall sustine ca Apple va renunta la i-ul din denumirea produselor, insa ca aceasta schimbare nu poate fi facuta peste noapte de catre cei din Cupertino, asa ca va mai trece ceva timp pana cand i-ul va fi complet eliminat din produsele si software-ul distribuite de Apple.

Once upon a time, Apple’s product naming was extremely simple. Computers were Macs and consumer products were i-devices. Now the consumer products are offered as i-things and Apple-things (Apple Watch, Apple Pay, Apple Music). But we’ll give Apple a pass on this one because the i is obviously on its last legs, and a transition like this doesn’t happen overnight.

Cu ce va inlocui Apple i-ul din numele produselor sale nu stie nimeni, insa primul semn ca el este pe cale de disparitie a fost dat de faptul ca Apple Watch nu a fost numit iWatch, iar viitoare produse ar putea avea parte de aceeasi schimbare din partea celor de la Apple.

 • Alex S.

  O prostie
  E caracteristic “i” pt Apple…

 • bogdan

  iWatch este marca înregistrată de alți de aceea nu avem iWatch

 • silv3r

  Parca vad ca denumirile se vor schimba in Apple Phone… :-j
  Apple Tunes si asa mai departe.. :)) Lame!

 • iFallenArch

  Imi cer scuze. Ultima parte a articolului este irelevanta. Voi ați scris un articol despre ce înseamnă “i”-ul acela! Capacitatea unui produs de a se conecta la internet. AppleWatch folosește iPhone ul pentru a se conecta. De aceea nu se numește iWatch 🙂

 • ali

  Nu este OK daca ar scoate “i-ul” el face diferența de restul lumii, daca pleci pe luna 10 ani nu trebuie sa cauți pe google un nume de produs sa STI de la ce firma este

 • Si cand se va conecta singur, cel mai probabil anul asta, ii vor spune iWatch ? Dupa parerea ta ?

 • Daca Apple dorea sa se foloseasca de brand, o facea.

 • Viorel Predatorul

  Dacă Apple se pregătește să scoată “i”-ul din denumirea produselor sale, cu siguranță TU trebuie să mai adaugi un “i”, cel puțin atunci când conjugi niște verbe 🙂
  Nu o literă face diferența între un produs și “restul lumii”, ci produsul în totalitatea sa.

 • Viorel Predatorul

  În opinia mea, denumirile produselor sunt foarte previzibile: iCar, iMac, iPhone, iPad. Dacă Apple ar produce apă îmbuteliată, ar exista mari șanse să se numească iWater.

 • Nik

  Cate discutii pt un “i” :))) sunteti exagerati, iar tu zaone sa iti iau in pl articolele tale cu titluri de libertatea online. Shok, nu o sa va vina sa credeti, apple renunta la pl

 • wipe

  Te susțin Nik, era o perioada când chiar îmi plăcea iDevice, de ceva vreme încoace singurul motiv pentru care îl am instalat in telefon este ca sa anunțe când va fii lansat jailbreak-ul. Păcat ca îți alungi cititorii cu tot felul de articole neinteresante.

 • Lucian Cernega

  E vrajeală ieftină, nu renunți așa ușor la un nume care te-a consacrat ani la rând.

 • Andrei

  Ok si sa înțeleg ca vom spune : Eu am phone 8 , pad 5 , pod gen 5 , Tunes Store ? Niște idioți americanii ăștia . Păcat de munca lui Jobs … Sper in 5 ani sa nu se ajungă la momentul in care fanii Apple pleacă la samsung 🙂

 • sorin

  LOL – o sa se intample mai devreme – se si intampla deja ! Doar pe blogul asta pot sa numar cateva zeci de personae , care erau cei mai inflacarati fani Apple si au trecut la Samsung .

 • sorel

  Iar trolling …..

 • Mihai

  Păcat de muncă lui jobs când altul a spus primul imac si el a continuat, chiar păcat, nu spun că a furat, a plătit oameni să găsească cheia succesului si aum cei ce îl urmează fac același lucru, dar e păcat, de parcă era steve credincios sau mai degrabă religios sau vreunul de acum. Treziți -vă oameni buni!

 • Mircea Radulescu

  Urmeaza Apple Car, probabil e luat iCar.

 • icetkk

  Se conectează și singur. Are wi-fi și se conectează automat pe rețelele pe care le știe iPhone-ul.
  De exemplu, dacă telefonul meu este acasă și eu sunt la birou, cu ceasul la mână, cele două (iPhone-ul și ceasul) sunt conectate via iCloud, nu Bluetooth ca în cazul conectării proximale, ceea ce înseamnă că pot folosi ceasul pe deplin. Pot suna, da sms-uri, folosi Siri ș.a.m.d., chiar dacă telefonul este la mulți km de ceas.

 • Nu e vorba ca e luat sau nu, e vorba ca nu are logica iCar.