Ecranul OLED curbat al iPhone 7S va fi produs de Samsung

Saptamana trecuta v-am spus ca iPhone 7S va avea un ecran OLED curbat spre margini, compania Apple copiind practic o caracteristica facuta populara de catre compania Samsung prin lansarea smartphone-urilor din seria Galaxy Edge.

Apple profita de interesul aratat de catre utilizatori vis-a-vis de acest tip de smartphone-uri cu ecrane curbate spre marginile exterioare ale carcasei, iar ecranul OLED curbat spre margini al iPhone 7S urmeaza sa fie produs chiar de catre compania Samsung, cea care l-a facut popular.

Conform unor analisti care au discutat cu reprezentanti ai Samsung, compania Apple le-ar fi acordat coreenilor un contract pentru a produce toate ecranele OLED curbate pentru iPhone 7S, deci practic Samsung va fabrica componenta care ii copiaza smartphone-urile.

Ironia este cat se poate de evidenta, iar acum roata se intoarece si Samsung va contribui la lansarea unui iPhone 7S care copiaza una dintre cele mai populare functii ale terminalelor din seria Galaxy, situatia in sine fiind greu de imaginat anul trecut.

UBS analyst, Nicolas Gaudois was in Korea last week visiting OLED and Display supply chain companies. It is now clear that 100% of the edge OLED display supply for the first iPhone adopting it in 2H17 will be from Samsung. LGD has been slower in qualifying. The analyst sees evidence that it remains a potential second source supplier for ’18.

Separat de Samsung, pentru ecranul OLED curbat al iPhone 7S compania Apple a luat in calcul si LG Display ca posibil fabricant, insa rivalii Samsung nu au capacitate de productie suficient de buna pentru a reusi sa indeplineasca toate cerintele celor de la Apple.

In concluzie, probabil multi dintre voi veti rade cand veti vedea ca Apple se foloseste de Samsung pentru a copia un concept al smartphone-urilor Samsung, insa cred ca situatia este cat se poate de potrivita si corecta pentru ceea ce a facut Samsung in ultimii ani, nu?