Samsung a lansat un update care a impiedicat deblocarea smartphone-urilor

Daca va gandeati ca doar Apple poate lansa update-uri care strica smartphone-urile vandute utilizatorilor, ei bine iata ca Samsung a facut exact acelasi lucru cu o actualizare lasata pentru sistmeul de operare Android 6.0 Marshmallow oferit de catre Google.

Conform unor utilizatori care au instalat aceasta actualizare, unele modele de top ale smartphone-urilor Samsung au refuzat sa se mai deblocheze dupa instalarea acestui update, citirea amprentelor sau introducerea parolei de deblocare neavand vreun efect.

Persoanele care aveau conturi Samsung active puteau debloca online terminalele pentru a le folosi, insa restul au ramas cu dispozitivele blocate si fara vreo metoda clara de a rezolva problema, desi acest lucru nu ar fi trebuit sa se intample de la bun inceput.

Samsung Galaxy S7, Galaxy S6, Galaxy Note 5 si Galaxy Note 4 se numara printre terminalele afectate, deci vorbim chiar si despre cel mai recent smartphone lansat de catre coreeni, situatia fiind la fel de penibila precum in cazul companiei Apple.

This happened to me on my Galaxy S5. I was locked out and then made too many attempts at the pattern and PIN. Phone factory reset itself and corrupted my SD card full of photos.

Desigur ca nimeni nu stie ce anume a stat la baza acestei probleme si desigur ca Samsung lucreaza la repararea ei, insa intre timp utilizatorii trebuie sa isi reinstaleze sistemul de operare pentru a-si putea folosi din nou terminalele blocate de catre actualizare.

Problema totusi nu pare sa fie chiar atat de noua, unii utilizatori reclamand faptul ca au intampinat exact acelasi bug in mod inopinat si cu cateva luni in urma, stergerea completa a datelor fiind in majoritatea situatiilor singura solutie.

8 COMENTARII

  1. Asta chiar e o veste buna. Depresia face ravagii printre fanii Apple iar problemele Samsung le mai ridica moralul. Ia uitati la Srb cum freamata. De Boerica mai stiti ceva? Sper ca vestea asta nu a ajuns prea tarziu pentru el…