Apple Campus 2 – asa arata acum in interior

Apple Campus 2 este in plin proces de constructie in momentul de fata, iar compania Apple a luat decizia de a-i oferi unei publicatii americane posibilitatea de a vizita ceea ce in cateva luni va deveni noul sau sediu si “casa” pentru cateva zeci de mii de angajati din Cupertino.

Scopul acestei vizite are rolul de a arata lumii intregi cat de mare este intreaga locatie si cat de impresionante urmeaza sa fie cladirile pe care companiile de constructii le ridica in momentul de fata in spatiul pus la dispozitie de catre Apple, peste 3 miliarde de dolari costand construirea noului campus.

O foarte importanta parte a Apple Campus 2 are legatura cu generarea de energie care sa sustina functionarea sa, compania Apple montand extrem de multe panouri solare pe acoperisurile cladirilor, dar si in alte zone din locatie, energia electrica produsa urmand a sustine in totalitate functionarea sediului pe intreaga durata a anului.

Separat, Apple a investit sume enorme de bani in a cumpara obiecte de mobilier, geamuri si materiale de constructie foarte scumpe, totul facand parte din planul lui Steve Jobs de a arata lumii intregi cum trebuie construit un sediu care sa fie admirat de milioane de oameni de pe planeta.

Campus 2 will run entirely on clean energy, powered by renewable sources. But what’s really grabbed our attention are the thousands of panels of curved window panes—the largest pieces of structural glass ever made—that will encase Apple’s mothership. Equally cool are the 60,000 pounds of hollow concrete slabs that allow the building to “breathe,” bolstering its eco-friendly qualities. With so many futuristic features, we wanted to get a closer look.

In clipul video de mai jos puteti vedea intreaga filmare facuta recent in sediul Apple din Cupertino, el urmand a fi deschis oficial la inceputul anului viitor, daca toate planurile se vor indeplini asa cum doreste Apple.