Apple intareste securitatea Apple Music in iOS 10

O schimbare noua pe care Apple nu a dezvaluit-o in cadrul WWDC 2016 are legatura cu Apple Music, americanii implementand o noua masura de securitate menita sa protejeze suplimentar utilizatorii care salveaza muzica in biblioteca muzicala a iCloud.

Mai exact, in iOS 9 orice dezvoltator de aplicatii poate afla ce melodii sunt incluse in biblioteca muzicala a iCloud fara ca utilizatorul sa stie ca o asemenea cautare este facuta in terminalul sau, Apple recunoscand ca aceasta este o problema de securitate, iar in iOS 10 a rezolvat-o.

O noua masura de securitate a fost impusa de catre compania Apple pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS, acestia fiind obligati sa implementeze in aplicatii o explicatie pentru motivul in baza caruia se cere accesarea bibliotecii muzicale a iCloud in iDevice-uri.

In baza acestei modificari, nimeni nu ar mai trebui sa poata accesa date privind melodiile descarcate de catre utilizatori in propriile terminale, lista acestora fiind in sigurata, fara posibilitatea de a fi accesata de catre aplicatii terte fara ca noi sa fim anuntati in vreun fel.

NSAppleMusicUsageDescription (String – iOS). This key lets you describe the reason your app accesses the user’s media library. When the system prompts the user to allow access, the value that you provide for this key is displayed as part of the alert. To protect user privacy, an iOS app linked on or after iOS 10.0, and which accesses the media library, must statically declare the intent to do so. Include the NSAppleMusicUsageDescription key in your app’s Info.plist file and provide a purpose string for this key. If your app attempts to access the media library without a corresponding purpose string, your app exits.

Aceasta schimbare pentru biblioteca muzicala a iCloud este prezenta in iOS 10 in versiunea beta in momentul de fata, iar toata lumea va beneficia de ea incepand din toamna acestui an, cand actualizarea va fi oferita oficial.