41% dintre tabletele iPad active nu sunt compatibile cu iOS 10

41% dintre tabletele iPad nu sunt compatibile cu iOS 10, compania Apple fortand utilizatorii sa faca upgrade la modelele mai noi.

Zilele trecute v-am spus ce iPhone si iPad sunt compatibile cu iOS 10, iar in acea lista nu se afla tabletele iPad Mini, iPad 2 sau iPad 3 ale companiei Apple, ele fiind excluse deoarece au hardware vechi care nu mai permite rularea iOS in asa fel incat experienta de utilizare sa fie satisfacatoare.

Cate dintre tabletele iPad active nu sunt compatibile cu iOS 10 ? Ei bine conform unui studiu realizat in luna martie, 41% dintre tabletele iPad active in lumea intreaga nu vor putea rula iOS 10 in momentul lansarii din toamna, iar aici vorbim despre aproape jumatate din intreaga baza de utilizatori.

Conform datelor vizibile si mai jos, iPad 2 reprezinta 17% din totalul tabletelor active in intreaga lume, iPad Mini reprezinta 15% dintre ele, iar iPad 3 reprezinta 9% dintre ele, totalul acestor procente ajungand la valoarea de 41% din tabletele active la nivel global in luna martie.

Vanzarile de tablete iPad au scazut foarte mult in ultimii 2 ani si asta pentru ca Apple a oferit suport pentru modelele foarte vechi chiar si la 4 ani dupa lansare, insa acest lucru se schimba in 2016, aproape jumatate dintre tabletele iPad active pe planeta urmand a ramane fara cea mai recenta versiune a iOS.

Ce vor face utilizatorii acestor tablete iPad ? Ei bine, unii dintre ei se vor grabi probabil sa cumpere modelele noi pe care compania Apple le comercializeaza, insa altii probabil vor folosi in continuare tabletele pe care le au deoarece nu au bani suficienti pentru a face un upgrade la un model superior.

tablete iPad active

Era de asteptat ca Apple sa gaseasca o metoda prin care sa forteze clientii cu tablete iPad Vechi sa faca upgrade la un model mai nou, iar acum momentul a sosit, insa vorbind cu toata sinceritatea, tabletele respective au hardware vechi pe care iOS 9 ruleaza oricum foarte greu, iar iOS 10 ar fi fost inutilizabil.

Voi ce parere aveti despre acest plan al Apple ?