Prima Pagina iOS 10 Slide to unlock dispare din iPhone sau iPad incepand cu iOS 10

Slide to unlock dispare din iPhone sau iPad incepand cu iOS 10

Slide to Unlock dispare din iPhone incepand cu iOS 10, el facand loc implementarii de widgets in LockScreen.

Slide to Unlock este una dintre functiile iconice ale iPhone, ea existand inca din primul model, fiind brevetata si chiar aparata in instanta de catre compania Apple in fata unor companii care au incercat sa o copieze in propriile smartphone-uri lansate pe piata.

Desi Slide to Unlock este direct identificabila cu un iPhone, incepand cu iOS 10 compania Apple va face uitata aceasta functie pentru iDevice-urile care au Touch ID integrat, ea urmand a fi inlocuita cu un mesaj care ne spune sa apasam butonul Home pentru deblocare.

V-am spus ieri ca iOS 10 schimba modul de deblocare al iPhone sau iPad cu Touch ID, butonul Home trebuind apasat de fiecare data cand dorim sa facem deblocarea, chiar daca ecranul de blocare, LockScreen, este deja aprins in prealabil.

Putina lume a observat faptul ca Slide to Unlock dispare din iOS 10 pe terminalele care au Touch ID integrat, insa majoritatea vor trece usor, probabil, peste aceasta schimbare pentru ca in utilizarea zilnica a iPhone sau iPad te obisnuiesti pana la urma cu situatiile de acest gen.

slide to unlock iOS 10

Acum daca va intrebati de ce a decis Apple sa scoata Slide to Unlock din iOS 10, ei bine motivul are la baza implementarea de widget-uri intr-o pagina separata a LockScreen, ecranul de blocare, aceasta fiind marcata in partea de jos a ecranului cu doua puncte similare celor din Springboard, pagina principala de aplicatii.

Pentru a accesa acea pagina de widget-uri este necesar sa se faca o glisare dinspre stanga spre dreapta, adica exact asa cum se face Slide to Unlock, astfel ca pagina respectiva n-ar mai putea fi accesata daca gestul Slide to Unlock ar exista in continuare.

Din punctul meu de vedere, eliminarea Slide to Unlock este o miscare pe care nu o voi resimti in vreun fel pentru ca folosesc Touch ID pentru deblocare si n-am mai facut o glisare de mult, iar pe asta se bazeaza Apple, mai exact pe faptul ca utilizatorii sunt obisnuiti sa-si deblocheze terminalele in alt mod.

Voi ce parere aveti ?

 • Bogdan

  Deci pe iPhone 5 rămâne?

 • Nu.

 • amfetamin

  Si daca sa zicem nu folosești touch ID pt deblocare ci slide to unlock?

 • Srb Srb

  cred ca apesi butonul si iti apare parola

 • Teo

  un plus pentru service-urile de telefoane. se vor strica mai repede butoanele…si asa nu sunt prea zdravane (butoane)

 • Srb Srb

  pai nu, tot o data apesi

 • Srb Srb

  am inteles ca rise to wake e valabil doar pt 6s/6s plus si se
  cumva este si normal datorita toucid v2

 • Marius Muntean

  e hai ca nu e chiar asa de mare baiul aici…chiar nu coteaza ca nu mai glisezi si doar apesi un buton…defapt stai ca acum nu mai esti cool in Mall cand deblochezi telefonul…cate pitzipoance or sa se atace,asta daca macar au habar cum sa isi deblocheze telefonul :))

 • Marius Muntean

  SE nu are acelasi TouchID sensor ca si seria 6S din pacate, e generatia de la iphone 6 daca nu ma insel, putin mai bun decat cel de pe 5S. oricum faza cu raise to wake va manca baterie zdravan, eu unul nu ma bag prea repede sa o folosesc. nu sunt chiar asa de comod incat sa nu pot apasa un buton sa aprind ecranul 🙂

 • Srb Srb

  pai cum sa manance mai multa baterie fata de propunerea ta?
  pai rise to wake vezi notificarile si dupa 3-4 sec dupa ce l-ai pus jos s-a stins. la faza pana acuma sau ce zici tu, apesi toucid deschizi/deblochezi telefonul si dupa aceea el se va inchide dupa circa 10-15 sec parca. Acuma poti sa il inchizi si tu imediat dupa dar totusi e prea complicat tinand cont de cate posibilitati ai din lockscreen acuma.