Slide to unlock dispare din iPhone sau iPad incepand cu iOS 10

Slide to Unlock dispare din iPhone incepand cu iOS 10, el facand loc implementarii de widgets in LockScreen.

Slide to Unlock este una dintre functiile iconice ale iPhone, ea existand inca din primul model, fiind brevetata si chiar aparata in instanta de catre compania Apple in fata unor companii care au incercat sa o copieze in propriile smartphone-uri lansate pe piata.

Desi Slide to Unlock este direct identificabila cu un iPhone, incepand cu iOS 10 compania Apple va face uitata aceasta functie pentru iDevice-urile care au Touch ID integrat, ea urmand a fi inlocuita cu un mesaj care ne spune sa apasam butonul Home pentru deblocare.

V-am spus ieri ca iOS 10 schimba modul de deblocare al iPhone sau iPad cu Touch ID, butonul Home trebuind apasat de fiecare data cand dorim sa facem deblocarea, chiar daca ecranul de blocare, LockScreen, este deja aprins in prealabil.

Putina lume a observat faptul ca Slide to Unlock dispare din iOS 10 pe terminalele care au Touch ID integrat, insa majoritatea vor trece usor, probabil, peste aceasta schimbare pentru ca in utilizarea zilnica a iPhone sau iPad te obisnuiesti pana la urma cu situatiile de acest gen.

slide to unlock iOS 10

Acum daca va intrebati de ce a decis Apple sa scoata Slide to Unlock din iOS 10, ei bine motivul are la baza implementarea de widget-uri intr-o pagina separata a LockScreen, ecranul de blocare, aceasta fiind marcata in partea de jos a ecranului cu doua puncte similare celor din Springboard, pagina principala de aplicatii.

Pentru a accesa acea pagina de widget-uri este necesar sa se faca o glisare dinspre stanga spre dreapta, adica exact asa cum se face Slide to Unlock, astfel ca pagina respectiva n-ar mai putea fi accesata daca gestul Slide to Unlock ar exista in continuare.

Din punctul meu de vedere, eliminarea Slide to Unlock este o miscare pe care nu o voi resimti in vreun fel pentru ca folosesc Touch ID pentru deblocare si n-am mai facut o glisare de mult, iar pe asta se bazeaza Apple, mai exact pe faptul ca utilizatorii sunt obisnuiti sa-si deblocheze terminalele in alt mod.

Voi ce parere aveti ?