macOS Sierra confirma lansarea unui MacBook cu ecran OLED

macOS Sierra confirma faptul ca Apple va lansa un MacBook cu ecran OLED, dar si ac va oferi alte functii interesante.

macOS Sierra este disponibil in momentul de fata in versiune beta pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma macOS, iar acestia au descoperit deja o schimbare interesanta pe care urmeaza sa o ofere compania Apple, un MacBook care are ecran OLED.

V-am vorbit deja in ultimele saptamani despre acest produs care se afla in dezvoltare in cadrul Apple si stiti deja ca nu vorbim despre o inlocuire a clasicului ecran al MacBook cu un altul nou, ci despre inlocuirea butoanelor din partea superioar a tastaturii cu un ecran OLED.

In interiorul codului sursa al macOS Sierra exista referinte clare cu privire la existenta unor API-uri ce indica faptul ca un ecran OLED va fi implementat, o refernita numita “kHIDUsage_LED_DoNotDisturb” sugerand faptul ca ecranul va putea fi setat sa nu deranjeze utilizatorul cu notificari, de exemplu.

Separat, exista referinte cu privire al indicatorul “kHIDUsage_LED”, acestea afisand butoane pentru muzica, ele permitand redarea rapida, saltul la melodia urmatoare, oprirea unei melodii, dar si butoane pentru pornirea sau repornirea unui Mac, acestea fiind acum fizice.

macOS Sierra ecran OLED

Mai mult decat atat, o intrare numita “kHIDUsage_LED_NightMode” ar putea sugera faptul ca Apple ne-ar permite sa activam Do Not Disturb, Night Shift sau o tema de noapte pe MacBook, totul apasand butoanele virtuale ale acelui ecran OLED in loc sa cautam serile prin macOS Sierra.

Pentru cei care inca mai asteapta implementarea unui cititor de amprente in MacBook-uri, ei bine compania Apple are in macOS Sierra referinte cu privire la integrarea unui buton Touch ID fizic in produsele sale, Apple permitand deocamdata deblocarea unui Mac cu Touch ID-ul din iPhone sau iPad.

In final, macOS Sierra ascunde in codul sau sursa faptul ca USB 3.1 urmeaza sa aiba parte de suport incepand din aceasta toamna, astfel ca vom putea folosi noi tipuri de accesorii cu Mac-urile si vom beneficia de viteze mult mai bune pentru transferul de date.

macOS Sierra este testat in versiune beta pe perioada verii, o versiune public beta urmand a fi lansata in iulie, lansarea finala fiind programata pentru toamna acestui an.