Apple vorbeste despre stergerea aplicatiilor native in iOS 10

Stergerea aplicatiilor in IOS 10 este o mare pacaleala deoarece utilizatorul nu sterfe fisierele aplicatiei, ci doar datele de utilizator inregistrate in ea.

Un subiect foarte important pentru noua versiune a sistemului de operare iOS este posibilitatea de a sterge aplicatii native in iOS 10, cei de la Apple evitand sa ofere detalii despre aceasta schimbare in cadrul conferintei WWDC 2016, insa vicepresedintii seniori ai companiei au vorbit intr-un interviu despre ea.

Phill Schiller si Craig Federighi sunt cei doi vicepresedinti care au discutat despre stergerea aplicatiilor native din iOS 10, ei afirmand ca in realitate utilizatorul nu sterge aplicatia in sine din sistemul de operare, ci doar datele de utilizator inregistrate in ea.

Acest lucru sugereaza faptul ca fisierele acelei aplicatii raman in continuare in iOS 10, chiar daca utilizatorul o sterge, deci practic vorbim despre o pacaleala facuta de catre compania Apple deoarece in realitate noi nu stergem aplicatiile cu totul, ci doar datele salvate dupa folosirea lor de catre noi.

Aceasta dezvaluire va supara cu siguranta foarte multa lume care dorea de fapt sa stearga aplicatiile inutile pentru a obtine spatiu suplimentar ce poate fi folosit pentru instalarea altor aplicatii, insa compania Apple nu pare prea interesata sa ne ofere asemenea beneficii.

Separat de acest lucru,Phill Schiller si Craig Federighi sustin ca desi aplicatiile native ale iOS sunt disponibile pentru descarcare prin App Store, ele nu vor putea fi actualizate decat impreuna cu o actualizare a sistemului de operare iOS, asa ca ele apar acolo doar de fatata, pentru a completa pacaleala cu stergerea aplicatiilor.

Lasand la o parte marea pacaleala a stergerii aplicatiilor, Phill Schiller si Craig Federighi sustin ca atentia acordata iMessage in iOS 10 are la baza faptul ca majoritatea utilizatorilor petrec cea mai mare parte a timpului folosind aplicatia Mesaje, asa ca Apple a incercat sa ofere o experienta noua acolo.

Realitatea este ca foarte multa lume foloseste in mod intens aplicatii de mesagerie in propriile iDevice-uri, asa ca a concentra efortul actualizarii unui sistem de operare si pe asemenea aplicatii nu este o idee gresita, mai ales daca lumea este multumita de ceea ce primeste in final.

Voi ce parere aveti despre marea pacaleala a Apple ?