Prima Pagina Apple Watch Apple Watch va deschide instant aplicatiile in watchOS 3, iata cum

Apple Watch va deschide instant aplicatiile in watchOS 3, iata cum

Una dintre cele mai mari schimbari pentru watchOS 3 implementata de catre compania Apple este posibilitatea de a deschide aproape instant aplicatiile disponibile in smartwatch, iar foarte multa lume se intreaba cum oare reuseste compania Apple sa faca acest lucru.

Ei bine totul are la baza doua componente : cache pentru aplicatii si consum mai mare de energie. Apple se foloseste de memoria RAM pentru a salva datele aplicatiilor care sunt prezente in noul dock al watchOS 3, astfel ca aplicatiile se vor deschide instant multumita RAM-ului foarte rapid.

Aplicatiile care nu sunt in dock nu vor beneficia de aceeasi rapiditate pentru ca RAM-ul din Apple Watch este putin, doar 512 MB, deci nu exista foarte mult spatiu in care sa fie salvate fisierele pentru a fi deschise foarte repede atunci cand utilizatorul o cere.

Separat de cache pentru aplicatii, Apple a implementat si un sistem de background refresh, similar celui din iOS, astfel ca aplicatiile sunt actualizate in background si afiseaza intotdeauna informatiile cele mai noi in momentul in care sunt deschise.

 1. Apple is spending some of that extra memory to cache your most important apps — the ones in the new “Dock”. They stay resident, so there’s nothing to load when you go to launch them. They simply pop to life.
 2. Apple is spending some of that extra battery life to enable just-in-time background refresh. That way, when an app pops back to life, its already up to date. Better, developers can alert an app that it should update, and that means when you browse through the Dock, it effectively becomes a Glance.

Problema cu acest al doilea sistem este ca el va genera un consum si mai mare de energie din bateria si asa mica, astfel ca utilizatorii ar putea fi nevoiti sa isi incarce mult mai des aplicatiile pe care le folosesc in Apple Watch, fara a putea modifica setarile.

Era destul de clar ca a face aplicatiile mai rapide in Apple Watch implica si folosirea mai multor resurse, si asa limitate in ceas, iar acum avem raspunsurile.

 • gruia

  Și totuși cum instalez și eu nu o să stăm de operare pentru ceas?

 • Srb Srb

  si uite asa apple va vinde apple watch 2..cu 1 gb ram si baterie mai mare

 • t0rrent82

  Eu imi incarc Apple Watch-ul o data la doua zile. Nu mă va deranja sa il incarc zilnic daca inseamna ca nu mai trebuie sa stau sa astept 2 minute sa se deschida Facebook Messenger sau Viber…
  Ceea ce nu s-a zis nicaieri pe-aici este ca watchOS 3 Beta nu este indicat sa se instaleze decat de catre dezvoltatori si ca nu se poate reveni la watchOS 2 in caz ca ceva nu merge bine. In strainatate te duci la Genius Bar si se rezolva dar in Romania nu prea.

 • okyjunior

  Stie cineva cum se instaleaza wos3?

 • t0rrent82

  Am incercat sa iti raspund cu solutia dar mi s-a sters raspunsul…

 • Nu s-a sters nimic, nu stiu de ce promovati website-ul ala care cere bani pentru inregistrari cand nu e nevoie.

 • okyjunior

  Mersi de info….

 • t0rrent82

  Ce pacat ca nici macar n-ai dat hover peste link sa vezi ca este un link direct catre profilul de instalare…dar mă rog…efort minim alea alea…pauza. Doar pentru ca e host-uit pe site-ul ala nu inseamna ca-l promovez. Omul a intrebat cum sa instaleze si eu i-am dat link-ul direct catre profil.
  Am zis ca mi s-a sters pentru ca la momentul postarii mesajului meu anterior nu aparea, m-am gandit ca este vre-un sistem anti-spam care automat a sters mesajul

 • Faci presupuneri fara sa aib habar ce se intampla in spate…

 • gruia

  A mersi linkul mulțumim.

 • Mircea Radulescu

  de cat timp il ai ?

 • t0rrent82

  L-am luat la mijlocul lui ianuarie anul asta