Trent Reznor: YouTube a fost construit pe continut furat

Trent Reznor, solistul trupei Nine Inch Nails si manager pentru Apple Music in cadrul Apple, a criticat foarte dur YouTube intr-un recent inreviu acordat unei publicatii americane, el afirmand ca platforma de video sharing detinuta de catre Google a fost creata avand la baza continut furat.

Reznor sustine ca YouTube a fost construit pe munca facuta de catre artisti din intreaga lume, continutul creat de catre ei fiind publicat gratuit pe YouTube, acolo unde toata lumea il putea asculta sau vedea fara a plati vreun ban, asa cum ar trebui sa se intample in mod normal cu asemenea creatii.

Alaturi de Reznor s-a aflat si vicepresedintele senior al Apple, Eddy Cue, acesta sustinandu-l pe subalternul sau in a critica YouTube si a vorbi despre ceea ce au invatat ei de la servicii de acest gen atunci cand au gandit platforma Apple Music si au lansat-o mai apoi pentru utilizatorii de pe glob.

Reznor sustine ca serviciile de streaming audio sunt cele pentru care oamenii nu sunt interesati sa plateasca bani, insa aceasta mentalitate duce in final la convingerea artistilor ca asemenea continut nu merita facut deoarece el nu genereaza bani si nu le poate plati facturile lunare.

Personally, I find YouTube’s business to be very disingenuous. It is built on the backs of free, stolen content and that’s how they got that big. I think any free-tiered service is not fair. It’s making their numbers and getting them a big IPO and it is built on the back of my work and that of my peers. That’s how I feel about it. Strongly.

Vorbind si despre zvonurile privind posibila renuntare la descarcarile de muzica in viitor, reprezentantii Apple au afirmat ca desi lumea nu prea mai descarca muzica din iTunes Store, streaming-ul nu va deveni prioritar prea curand, asa ca puteti sta linistiti deoarece veti mai putea descarca muzica fara probleme.