GasGauge iOS 9.3.3 exploit poate duce la dezvoltarea unei solutii de jailbreak

Dupa luni si luni de zile in care ne-a amagit cu faptul ca poate face jailbreak pentru iOS 9.x.x, hackerul numit Luca Todesco a lansat in cursul noptii trecute exploit-ul, numit GasGauge, pe care se baza pentru a obtine acces de administrator la sistemul de operare iOS 9.3.3, sau versiunile mai mici.

Practic, el a publicat GasGauge care reprezinta un sfert dintr-o solutie de jailbreak pentru iOS 9.3.3, sau versiunile mai mici, insa utilizarea sa depinde si de existenta altor exploit-uri pe care echipe care dezvolta solutii de jailbreak le-ar avea sau nu le-ar avea disponibile acum.

Motivul pentru care hackerul a dezvaluit GasGauge sau are la baza faptul ca iOS 10 l-a blocat, impreuna cu alte exploit-uri pe care se baza pentru a obtine acces de administrator in sistemul de operare al celor de la Apple, asa ca acum oricine se poate folosi de el.

Dupa cum v-am spus mai sus, vorbim despre un exploit care reprezinta doar o parte din ceea ce este necesar pentru a dezvolta o solutie de jailbreak pentru iOS 9.3.3, sau versiunile anterioare, iar din moment ce GasGauge a fost publicat, exista sansa ca in versiunea finala a iOS 9.3.3 sa fie inchis.

iOS 10 went hard on security. Basically all the techniques I relied on are broken. Need to start from scratch. So- apple killed both of my jailbreak chains. gasgauge was in one. I hope it makes anyone realize how hard it actually is to pull this stuff on, considering it’s just 1/4th of the deal. Respect devs.

Daca se va folosi cineva de GasGauge, sau nu, ramane de vazut, insa este clar ca acum lansarea unei solutii de jailbreak pentru iOS 9.3.x este mai aproape de realizare.