iOS 10 te avertizeaza sa nu folosesti anumite aplicatii

Incepand cu iOS 10 compania Apple a decis sa avertizeze pentru utilizatori mesaje de alerta care le recomanda sa nu foloseasca anumite aplicatii disponibile in App Store deoarece ele nu sunt optimizate pentru iDevice-urile care au chip-uri de 64 biti.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata alerta pe care o afiseaza iOS 10 atunci cand accesati o aplicatie de acest gen, iar in ciuda faptului ca Apple nu recomanda folosirea sa, aplicatia va putea fi deschisa fara probleme si va putea fi utilizata in continuare fara restrictii.

Apple le impune de ceva vreme dezvoltatorilor de aplicatii pentru platforma iOS sa publice in App Store doar aplicatii care sunt compatibile cu chip-urile de 64 biti, insa desigur ca nu toti dezvoltatorii profita de acest lucru, asa ca pentru unele aplicatii veti vedea acest avertisment.

Exista posibilitatea ca Apple sa blocheze incepand din toamna aplicatiile care nu sunt compatibile cu chip-urile de 64 biti, asa ca atunci dezvoltatorii vor fi obligati sa-si actualizeze aplicatiile.

iOS 10 avertisment aplicatii