Cum folosesti split view in Safari pe iOS 10

Una dintre noutatile importante pentru tabletele iPad in iOS 10 este posibilitatea de a folosi sistemul split view direct in browserul Safari, astfel ca putem deschide doua pagini una langa cealalta din aplicatia nativa a celor de la Apple, fara a fi obligati sa deschidem vreo alta aplicatie.

Practic, tot ceea ce trebuie sa facem este sa deschidem doua pagini web in tab-uri separate ale Safari si mai apoi sa tragem un tab spre marginea ecranului, sa-i dam drumul, sa selectam functia Split View, iar iOS 10 va imparti automat ecranul in doua pentru a afisa ambele pagini web, clipul video de mai jos fiind foarte clar.

Marele avantaj al functiei split view pentru Safari in iOS 10 este dat de faptul ca totul se intampla in aceeasi aplicatie, deci beneficiem de o experienta unica pentru modul de folosire si este mult mai simplu sa afiseze doua pagini in acest mod decat in cazul utilizarii a doua aplicatii diferite.

Dupa activarea functiei split view, vorbim practic despre utilizarea a doua browsere Safari separate, deoarece fiecare pagina ofera acces la bookmark-uri, istorie, favorite, etc, deci nu suntem lipsiti de vreo functie pe care o ofera in mod normal browserul celor de la Apple.

Pentru a iesi din modul split view si a reveni la sistemul normal trebuie doar sa apasati indelung pe oricare dintre tab-uri si sa selectati optiunea Merge All Tabs, intreaga interfata revenind la normal.