Cum folosesti split view in Safari pe iOS 10

Una dintre noutatile importante pentru tabletele iPad in iOS 10 este posibilitatea de a folosi sistemul split view direct in browserul Safari, astfel ca putem deschide doua pagini una langa cealalta din aplicatia nativa a celor de la Apple, fara a fi obligati sa deschidem vreo alta aplicatie.

Practic, tot ceea ce trebuie sa facem este sa deschidem doua pagini web in tab-uri separate ale Safari si mai apoi sa tragem un tab spre marginea ecranului, sa-i dam drumul, sa selectam functia Split View, iar iOS 10 va imparti automat ecranul in doua pentru a afisa ambele pagini web, clipul video de mai jos fiind foarte clar.

Marele avantaj al functiei split view pentru Safari in iOS 10 este dat de faptul ca totul se intampla in aceeasi aplicatie, deci beneficiem de o experienta unica pentru modul de folosire si este mult mai simplu sa afiseze doua pagini in acest mod decat in cazul utilizarii a doua aplicatii diferite.

Dupa activarea functiei split view, vorbim practic despre utilizarea a doua browsere Safari separate, deoarece fiecare pagina ofera acces la bookmark-uri, istorie, favorite, etc, deci nu suntem lipsiti de vreo functie pe care o ofera in mod normal browserul celor de la Apple.

Pentru a iesi din modul split view si a reveni la sistemul normal trebuie doar sa apasati indelung pe oricare dintre tab-uri si sa selectati optiunea Merge All Tabs, intreaga interfata revenind la normal.

Articolul precedentApple refuza sa il sustina pe Donald Trump
Articolul următorBreadcrumb10 aduce in iOS 9 una dintre functiile iOS 10
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.