Apple refuza sa il sustina pe Donald Trump

Compania Apple refuza sa il sustina pe Donald Trump, candidatul la nominalizarea partidului republican din SUA pentru functia de presedinte al tarii, motivele din spatele acestei decizii avand, oficial, legatura cu afirmariile facute de catre omul de afaceri cu privire la imigranti, minoritati si femei.

Decizia celor de la Apple vine cu doar cateva saptamani inaintea conventiei nationale a partidului republican in care urmeaza sa fie ales candidatul pentru functia de presedinte al SUA, celor din Cupertino fiindu-le ceruta sponsorizari financiare sau cu produse electronice.

Desi in trecut Apple a sustinut atat partidul republican, cat si pe cel democrat, cu donatii in bani si produse electronice, anul acesta Donald Trump i-a convins pe cei din Cupertino sa aiba o cu totul alta atitudine, afirmatiile facute de catre el pe parcursul campaniei electorale fiind extrem de controversate.

Donald Trump a atacat pe toata lumea pentru a obtine voturi si la un moment dat a cerut inclusiv boicotarea Apple pentru refuzul de a ajuta FBI, desi oamenii din campania sa scriau mesaje pe Twitter folosind terminale iPhone, el afirmand si ca va forta Apple sa isi fabrice produsele in SUA.

Afirmatii de acest gen si multe altele i-au atras foarte multi dusmani lui Donald Trump, insa desi compania Apple refuza sa sustina partidul republican, cei de la Microsoft si Google continua sa o faca, astfel ca in final ramane de vazut ce se va alege de Donald Trump si nominalizarea partidului.

In luna martie Tim Cook a participat impreuna cu multi politicieni si reprezentanti ai multor companii IT din SUA la o conferinta care avea in centru discutii privind metode prin care Donald Trump poate fi oprit din cursa sa pentru obtinerea nominalizarii partidului republican pentru candidarea la functia de presedinte al SUA.

Apple este una dintre putinele companii care i se opune in mod public lui Donald Trump, insa curajul sau va motiva cu siguranta alte companii sa actioneze la fel.