OnePlus 3 nu foloseste toti cei 6 GB RAM disponibili

OnePlus 3 este cele mai recent smartphone Android notabil care a fost lansat pe piata, iar specificatiile sale sunt impresionante, insa am vazut zilele trecute ca el a fost umilit de iPhone 6S intr-un test de performante si asta in ciuda faptului ca ar fi trebuit sa ii fie cel putin egal.

Principala problema a OnePlus 3 a stat in faptul ca incarca foarte greu unele jocuri, dar si ca nu tine aplicatiile salvate in memoria RAM pentru a fi redeschise rapid din background, problema fiind una veche pentru Android, insa in cazul acestui smartphone exista o explicatie care nu va fi pe placul multor utilizatori.

CEO-ul OnePlus sustine ca OnePlus 3 nu foloseste toti cei 6 GB RAM pe care ii are implementati deoarece autonomia bateriei ar fi mult mai mica, hardware-ul consumand multa energie, astfel ca OnePlus a luat decizia de a limita accesul la doar o parte dintre memorie pentru a oferi o experienta de utilizare mai buna.

Desi OnePlus 3 are o baterie de 3000 mAh incorporata, iata ca 6 GB RAM sunt prea multi pentru a oferi o autonomie satisfacatoare pentru utilizatori, asa ca toti cei care cumpara smartphone-ul vor beneficia de doar o parte din puterea sa de procesare, acest lucru fiind complet anormal.

We have a different strategy for RAM management that benefits battery. We think this is the best user experience. For those who don’t agree, we’ve released device tree and kernel on 0day. This is a parameter that can be modified in framework.

Pentru a multumi unii utilizatori, cei de la OnePlus au publicat kernel-ul OnePlus 3 catre unii producatori de ROM-uri pentru Android, astfel ca acestia vor putea lansa versiuni care folosesc toti cei 6 GB RAM pe care smartphone-ul ii ofera, desi asta trebuia sa faca producatorul.

In aceasta situatie, intrebarea mea este : de ce sa lansezi pe piata un smartphone cu 6 GB RAM, sa il promovezi ca avand 6 GB RAM, dar in realitate el sa nu foloseasca toata cantitatea ? Este o reclama mincinoasa care are drept efect inselarea utilizatorilor care se asteapta la cu totul altceva.

Voi ce parere aveti ?

9 COMENTARII

  1. Zaone, sunt de acord cu tine 200%. Întrebarea este pertinentă. De ce să pui 6 GB, când sunt folosiți mai puțini? Urât…

  2. Au pus pentru ahtiatii dupa specificatii ,ce e asa greu ???daca maine pune 100 ram (dar foloseste doar 3) vanzarile or sa sara in aer…