Iata cine a lansat primul iPhone

Primul iPhone a fost lansat pe piata de catre o companie californiana numita InfoGear, el fiind un telefon de birou cu acces la internet.

Desi iPhone este identificat in toata lumea cu compania Apple, trebuie totusi mentionat faptul ca nu cei din Cupertino au adus pe piata primul telefon sub brandul iPhone, InfoGear avand ideea de a comercializa in SUA un astfel de produs electronic in anul 1998.

Cei de la InfoGear au promovat produsul va fiind un telefon cu ecran tactil care este capabil sa se conecteze la internet, marketing similar fiind folosit si de Apple in 2007, iar desi vorbim despre un telefon de birou, el era destul de avansat pentru perioada in care a aparut pe piata.

Primul iPhone avea un ecran cu rezolutie de 640 x 480 pixeli, el trebuia folosit cu un stylus, insa avea o tastatura QWERTY care permitea introducerea de texte si cifre, oferind in acelasi timp acces la navigarea pe internet sau a verificarea casutei de posta electronica, memoria sa de 2 MB de RAM putand salva aproximativ 200 de adrese de email.

Primul iPhone a fost vandut la pretul de 500 de dolari in SUA, iar utilizatorii erau nevoiti sa plateasca intre 10 dolari si 20 de dolari pentru a beneficia de o conexiune de internet, insa pentru respectivul an telefonul era unul avansat din punct de vedere tehnologic, pretul de vanzare fiind apropiat de cel al primului telefon Apple.

InfoGear a lansat un al doilea model al iPhone in 1999, acesta avand un design nou, insa din pacate vanzarile n-au fost pe masura asteptarilor, astfel ca in acelasi an a fost oprita productia acestor dispozitive, compania fiind comparata de catre Cisco Systems la inceputul anilor 2000.

Incepand din 2006 Cisco a folosit denumirea iPhone pentru un telefon numit Linksys iPhone, iar in 2007 a dat in judecata compania Apple din cauza utilizarii aceleiasi denumiri pentru primul sau smartphone, iPhone, cele doua companii intelegandu-se sa incheie procesul in afara instantelor de judecata.

Desi atunci Apple si Cisco au cazut de acord ca ambele companii vor putea folosi denumirea iPhone pentru produse, doar cei din Cupertino s-au folosit de ea si o vor face in continuare.