Apple Watch 3 va avea ecran micro-LED

Desi Apple Watch 2 inca nu a fost lansat de catre compania Apple, iata ca deja apar zvonuri in legatura cu Apple Watch 3, surse din China afirmand ca Apple ar intentiona sa implementeze un ecran micro-LED in viitorul sau smartwatch, acesta urmand a fi lansat in cursul anului 2017 pe piata.

Acum cateva saptamani am auzit pentru prima oara ca Apple ar fi in proces de dezvoltare al unui ecran micro-LED pentru implementare in Apple Watch, insa atunci nu existau foarte multe detalii cu privire la modul in care ar urma sa existe sau sa functioneze totul, speculatiile indicand faptul ca Apple Watch 2 trebuia sa il includa.

In momentul de fata Apple foloseste ecrane OLED pentru Apple Watch, aceasta fiind prima oara cand cei din Cupertino au ales sa includa un asemenea tip de ecran pentru vreun produs, insa 2017 urmeaza sa aduca o schimbare majora prin folosirea ecranului micro-LED in Apple Watch 3 si poate alte produse.

Apple a cumparat in 2014 compania LuxVue, care dezvolta in acel moment ecrane micro-LED pentru implementare in terminale mobile, sau chiar ceasuri inteligente, ea avand laboratoare in Taiwan care erau dedicate acestor proiecte, iar Apple a decis sa le continue pentru ca produsele sale sa beneficieze de aceasta tehnologie.

While Apple adopted OLED panels for Apple Watch, the company is developing Micro LED panels which may be used in place of OLED at the earliest in the second half of 2017, according to Taiwan-based supply chain makers. Apple acquired US-based Micro LED developer LuxVue Technology in May 2014 and set up a laboratory in northern Taiwan specifically for R&D of new display technologies in April 2015, the sources said.

Ecranele micro-LED consuma mai putina energie decat cele OLED standard si afiseaza culorile mult mai clar, insa sunt mai greu de produs, deci sunt mai scumpe, iar in momentul de fata niciun produs existent pe piata nu are un asemenea tip de ecran implementat de catre producator.

Foarte multi experti in ecrane sustin ca tehnologia micro-LED este succesoarea naturala a celei OLED si ca acest tip de ecrane le vor inlocui pe cele vechi, insa evolutia lor depinde de disponibilitatea marilor companii de a investi in eficientizarea tehnologiei si a procesului de fabricatie, astfel incat acesta sa nu fie costisitor.

O companie precum Apple are resursele necesare pentru a face acest lucru, dar si pentru a-si motiva partenerii sa produca ecrane micro-LED la preturi mult mai mici decat cele actuale, iar in baza acestui zvon, Apple Watch 3 urmeaza sa beneficieze de o schimbare importanta in 2017, daca totul va ramane asa cum este prezentat.