Prima Pagina Apple Watch Apple Watch 3 va avea ecran micro-LED

Apple Watch 3 va avea ecran micro-LED

Desi Apple Watch 2 inca nu a fost lansat de catre compania Apple, iata ca deja apar zvonuri in legatura cu Apple Watch 3, surse din China afirmand ca Apple ar intentiona sa implementeze un ecran micro-LED in viitorul sau smartwatch, acesta urmand a fi lansat in cursul anului 2017 pe piata.

Acum cateva saptamani am auzit pentru prima oara ca Apple ar fi in proces de dezvoltare al unui ecran micro-LED pentru implementare in Apple Watch, insa atunci nu existau foarte multe detalii cu privire la modul in care ar urma sa existe sau sa functioneze totul, speculatiile indicand faptul ca Apple Watch 2 trebuia sa il includa.

In momentul de fata Apple foloseste ecrane OLED pentru Apple Watch, aceasta fiind prima oara cand cei din Cupertino au ales sa includa un asemenea tip de ecran pentru vreun produs, insa 2017 urmeaza sa aduca o schimbare majora prin folosirea ecranului micro-LED in Apple Watch 3 si poate alte produse.

Apple a cumparat in 2014 compania LuxVue, care dezvolta in acel moment ecrane micro-LED pentru implementare in terminale mobile, sau chiar ceasuri inteligente, ea avand laboratoare in Taiwan care erau dedicate acestor proiecte, iar Apple a decis sa le continue pentru ca produsele sale sa beneficieze de aceasta tehnologie.

While Apple adopted OLED panels for Apple Watch, the company is developing Micro LED panels which may be used in place of OLED at the earliest in the second half of 2017, according to Taiwan-based supply chain makers. Apple acquired US-based Micro LED developer LuxVue Technology in May 2014 and set up a laboratory in northern Taiwan specifically for R&D of new display technologies in April 2015, the sources said.

Ecranele micro-LED consuma mai putina energie decat cele OLED standard si afiseaza culorile mult mai clar, insa sunt mai greu de produs, deci sunt mai scumpe, iar in momentul de fata niciun produs existent pe piata nu are un asemenea tip de ecran implementat de catre producator.

Foarte multi experti in ecrane sustin ca tehnologia micro-LED este succesoarea naturala a celei OLED si ca acest tip de ecrane le vor inlocui pe cele vechi, insa evolutia lor depinde de disponibilitatea marilor companii de a investi in eficientizarea tehnologiei si a procesului de fabricatie, astfel incat acesta sa nu fie costisitor.

O companie precum Apple are resursele necesare pentru a face acest lucru, dar si pentru a-si motiva partenerii sa produca ecrane micro-LED la preturi mult mai mici decat cele actuale, iar in baza acestui zvon, Apple Watch 3 urmeaza sa beneficieze de o schimbare importanta in 2017, daca totul va ramane asa cum este prezentat.

 • Filip Ionut

  Apple Watch 7 va veni cu holograma.

  Iphone in 2025 isi va proiecta display-ul oriunde doresti.

  In 2030 tesla vin cu 1000km autonomie.

  In 2032 apple va scoate ecranul curbat si telefonul pliabil

  In 2035 temperatura media in lume va creste cu 1 grad

  In 2040 voi avea 35 de ani

  Intre 2016 si 2200 ,sunt sanse ca in Romania sa fie un cutremur mai mare de 6grade.

  Mai doriti?

  Referitor la articol…pueril…

 • serban07

  În 2020 se încheie procesele de fabricație ale iphone. Se va dezvolta micro iphone care se implementează în creierul uman funcționând concomitent cu acesta. Apelezi cu mintea, (comunicare telepatică) prin minunatul micro iphone fotografiezi cu ochii, muzica se redă direct pe creier. Încărcare “wireless” în timpul somnului, stai în pat ca stana de piatră privind tavanul și joci clash of clans în creier…

 • serban07

  Apple revoluționează lumea prin inovații… am 4 produse Apple, foarte mulțumit de ele, sunt fan Apple dar deja e prea de tot cu laudele astea… bineînțeles că urăsc samsung, doar numele sună groaznic, restul e istorie

 • ediii

  Nici nu e Apple 2 , scos ! Si eu vorbesti de 3 ? Nu va fi versiunea 2 prea curând ! Doar un update la software . Poate la anul va fi Apple watch 2 , dar nu se știe ! Pentru ca ei scos multe versiuni .. Aur .. Si nu se vor vinde

 • Viorel Predatorul

  Ok, am înțeles că ai 11 ani.

 • amfetamin

  Nici măcar buletin n-are la cei 11 anișori ai săi(născut in 2005 daca in 2040 va avea 35) copilașul asta. 😄😄😄

 • Filip Ionut

  Conteaza ce varsta am? Tu nu vezi ce articole jenante se fac aici?

 • Viorel Predatorul

  Cred că sunt foarte mulți copii de 10-12 ani care comentează pe aici, și care te bălăcăresc de nu mai știi de tine 🙂