Microsoft a platit 10.000 de dolari unei femei careia i-a instalat fortat Windows 10

Compania Microsoft a fortat foarte multa lume sa instaleze Windows 10, ba chiar a facut unele instalari automate ale sistemului de operare pentru PC-uri, insa intr-unul dintre aceste cazuri a intampinat o rezistenta care o costa mult mai mult decat si-ar fi dorit dupa intierea acestei campanii de a popula lumea cu Windows 10.

Conform unui ziar din Seattle, orasul de resedinta al Microsoft, detinatoarea unei agentii de voiaj urmeaza sa primeasca 10.000 de dolari de la compania americana dupa ce Windows 10 a fost instalat automat in calculatorul acesteia, practica fiind una obisnuita pentru Microsoft in cursul anului 2016.

Femeia a afirmat ca Windows 10 s-a instalat singur in calculatorul sau de serviciu, iar problema cea mai mare sta in faptul ca acesta a refuzat sa mai functioneze dupa upgrade, astfel ca ea a actionat Microsoft in judecata, cerand despagubiri pentru problemele create de catre aceasta instalare neautorizata a sistemului de operare.

Castigand procesul, femeia va primi 10.000 de dolari drept compensatii de la Microsoft, iar asta deoarece undeva in cadrul companiei a fost luata decizia de a nu face apel impotriva hotararii instantei, cei de a plati suma respectiva femeii care a fost afectata de aceasta actualizare automata, deci lucrurile se vor rezolva in mod pozitiv pentru ea.

A few days after Microsoft released Windows 10 to the public last year, Teri Goldstein’s computer started trying to download and install the new operating system. The update, which she says she didn’t authorize, failed. Instead, the computer she uses to run her Sausalito, Calif., travel-agency business slowed to a crawl. It would crash, she says, and be unusable for days at a time.

Partea interesanta a acestei probleme sta in faptul ca foarte multa lume s-a plans din cauza faptului ca Windows 10 s-a instalat singur in calculatoarele utilizatorilor, iar daca alte persoane vor decide sa ia actiuni similare impotriva Microsoft, atunci sumele platite in final vor fi mult mai mari decat cea de acum.