Facebook News Feed afiseaza cu prioritate postarile prietenilor

Facebook a anuntat o noua schimbare pentru News Feed in cursul acestei dupa-amiezi, compania americana modificand din nou algoritmii in baza carora functioneaza acest sistem al retelei sale de socializare, el afisand cu prioritate postarile prietenilor nostre in detrimentul celor facute de catre pagini si persoane pe care le urmarim.

Anul trecut Facebook a facut o schimbare similara, insa anul acesta o schimba din nou, astfel ca in baza interactiunilor cu diversi prieteni, postarile publicate de catre acestia vor fi afisate cu prioritate inaintea celor ale paginilor pe care le urmarim, chiar daca informatiile nu sunt atat de relevante precum ne-am dori noi.

Facebook analizeaza comentariile, share-urile si like-urile date de catre noi la postarile prietenilor si va afisa viitoarele postari ale acestora cu prioritate in fata altora, prietenii cu care nu prea interactionam fiind in cea mai mare parte ignorati, postarile lor fiind afisate in partea inferioara a News Feed, sub cele ale paginilor urmarite.

In ceea ce priveste postarile paginilor, acestea vor fi afisate cu prioritate daca contin informatii pe care noi le-am apreciat in trecut, acelasi lucru fiind valabil si cu pozele sau clipurile video, sau sesiunile Live, deci Facebook incearca din nou sa faca modificari care sa ne afiseze continut mai relevant din reteaua sa.

Our aim is to deliver the types of stories we’ve gotten feedback that an individual person most wants to see. We do this not only because we believe it’s the right thing but also because it’s good for our business. When people see content they are interested in, they are more likely to spend time on News Feed and enjoy their experience.

Facebook are obiceiul de a face schimbari de acest gen la perioade regulate de timp pentru a genera confuzie cat mai mare in randul tuturor celor care ii folosesc reteaua de socializare, majoritatea modificarilor nefiind de bun augur si fiind contestate de catre foarte multi utilizatori si publisheri, in special.

Facebook a anuntat ca modificarile pentru News Feed vor deveni vizibile in perioada urmatoare in intreaga lume, deci ar putea trece cateva zile sau chiar o saptamana pana cand ati putea vedea efectele sale inclusiv in Romania.