iPhone 7 va avea un chip A10 produs de TSMC

iPhone 7 va avea un nou chip A10 produs de catre compania TSMC, ea primind 75% din productia totala pentru aceasta componenta.

iPhone 7 va avea un chip A10 produs de catre compania taiwaneza TSMC, iar daca inca nu erati convinsi de acest lucru, ei bine o publicatie asiatica a aflat de la oameni din interiorul TSMC ca productia acestei componente urmeaza sa inceapa in urmatoarele saptamani in vederea lansarii oficiale a produsului in toamna.

Conform acestei publicatii, productia noului chip A10 pentru iPhone 7 va ingrosa incasarile TSMC cu nu mai putin de 20% in cel de-al treilea trimestru fiscal al anului 2016, iar aici vorbim despre cateva miliarde de dolari platite de catre Apple pentru a cumpara aceasta componenta de la partenerul sau taiwanez.

TSMC a devenit principalul producator al chip-urilor iDevice-urilor inca din cursul anului trecut, iar scandalul chipgate a motivat Apple sa ii ofere un procent si mai mare din productia noului chip A10 pentru iPhone 7, astfel ca majoritatea noilor smartphone-uri Apple vor avea componente produse in fabricile celor de la TSMC.

In 2015 TSMC si-a dovedit suprematia in fata Samsung in ceea ce priveste fabricarea de chip-uri pentru iDevice-uri, terminalele Apple asamblate cu componentele taiwanezilor incalzindu-se mai putin si avand o autonomie mai buna pentru baterie, lucru care a generat foarte multe discutii pe internet, majoritatea nefavorabile Apple.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) is expected to post nearly 20% sequential growth in third-quarter revenues, as shipments for Apple’s A10 processors will kick off soon. Rising chip orders for Android phones, as well as orders for graphics processors and virtual reality (VR) solutions, will also boost revenues at TSMC during the third quarter, the report quoted market watchers as saying.

TSMC este cel mai mare producator de chip-uri pentru terminale mobile, avand mai multe comenzi chiar si decat Samsung, deci are suficient de multe fabrici pentru a putea acomoda cererile companiei Apple, iar daca productia va incepe in curand, este clar ca vorbim despre un numar mare de componente care vor fi livrate.

Decizia celor de la Apple de a acorda companiei TSMC cea mai mare parte a productiei noului chip A10 pentru iPhone 7 a afectat serios Samsung, coreenii pierzand nu doar banii Apple, ci si alte comenzi de la diversi producatori de terminale mobile, ei urmand a fabrica acum pana la 25% dintre noile chip-uri ale iPhone 7 si iPhone 7 Plus.