Motivul pentru care din ce in ce mai multi utilizatori de internet isi acopera camerele web

 Dupa ce fostul consultant NSA Edward Snowden a declarat ca isi acopera camerele web pentru a-si proteja viata privata, si Mark Zuckerberg a fost suprins intr-o poza cu, camera web a laptopului acoperita cu o banda adeziva.

Astfel ca, la aceasta masura de securitate apeleaza o mare dintre utilizatorii de computere fac, potrivit unui studiu al Kaspersky Lab. Studiul spune ca 1 din 5 utilizatori de internet, adica 20%, recunoaste ca isi acopera camera web.

Totusi, e bine de stiut ca acoperirea camerei web nu poate totusi impiedica interceptarea audio sau proteja utilizatorii de a fi ascultati de hackeri. Cercetarea companiei arata si ca peste 28% din ultilizatorii de internet si pastreaza datele importante pe dispozitive pe care nu au internet, iar 18% din cei chestionati spun ca incearca sa evite folosirea site-urilor populare cum ar fi Facebook sau Google, tocmai din cauza datelor personale pe care acestea le inregistreaza.

Evident ca exista si persoane ce nu se tem de nimic, si doar 23% dintre respondenti au spus ca se considera o potenţială tinta în mediul online, iar 23% au spus ca nu li se pare deloc ca o solutie de securitate ar fi necesara.

Voi apelati la aceasta masura de securitate ?