Aplicatie pentru smartphone ce analizeaza pistruii din poze, determinand riscul de cancer

Aplicaţia SkinVision este una din cele mai precise aplicatii de smartphone ce analizeaza alunitele si pistruii din pozele facute chiar de utilizatori, determinand riscul de cancer, furnizand o ” rata de risc “. Autorii aplicatiei sustin ca aceasta aplicatie are o exactitate de 83 %.

SkinVision utilizeaza fotografia facuta cu smatphone-ul pentru a analiza pistruii sau alunitele unei persoane. Scopul este de a evalua gradul de risc de melanom sau cancer de piele, in incercarea de a creste detectarea precoce a acestora.
Aplicatia foloseste un algoritm de analiza a leziunilor bazat pe geometria fractala.Aceasta ofera un “rating de risc” si recomandari cu privire la un pistrui sau o alunita, fotografie ce poate fi trimisa imediat medicului, pentru analiza.

The algorithm within the online assessment reviews signs of non-natural growth of skin lesions and is based on an established mathematical methodology in biology called fractal geometry.

The algorithm currently looks at seven different criteria and will be further improved based on the continuous growth in our database (currently in excess of 1 million pictures)

Evident, aplicatia nu inlocuieste opinia unui expert medical dar ofera un instrument de analiza si urmarire a alunitelor la nivel profesional, ajutandu-i astfel pe oameni sa se pregateasca pentru intalnirile cu medicul, avand la dansii propria galerie de imagini persoanele ale pistruilor sau alunitelor, realizate in timp.
Nu uitati, verificarea cu regularitate a alunitelor sau a leziunilor poate ajuta in depistarea precoce sau in prevenirea melanomului si a cancerului de piele.