iPhone 7 ar putea fi mai ieftin, Apple cere reduceri de preturi

iPhone 7 ar putea fi mai iefitn, compania Apple cerand reduceri de preturi pentru componentele fabricate pentru viitorul smartphone.

Compania Apple a inceput o campanie prin care le cere partenerilor sai sa reduca preturile componentelor care urmeaza sa ajunga in iPhone 7, americanii dorind sa mentina la un nivel ridicat profitul pe care il genereaza linia sa de smartphone-uri, asta in conditiile in care si vanzarile globale incep sa scada.

Apple a discutat deja cu o varietate dintre partenerii sai pentru reducerea preturlor anumitor componente care urmeaza sa ajunga in iPhone 7 si iPhone 7 Plus, cei de la Foxconn primind cereri similare pentru ceea ce priveste pretul de asamblare al terminalelor, Pegatron fiind afectata intr-o masura similara.

Avand in vedere ca profitul unor producatori de smartphone-uri incepe sa scada din cauza reducerii interesului pentru smartphone-uri si o scadere a vanzarilor globale, unii au acceptat deja propunerile celor de la Apple doar in ideea de a mai primi comenzi si de a avea inacasari cel putin la fel de mari, chiar daca profitul per contract ar scadea.

Cererile celor de la Apple vin si pe fondul unei cresteri in concurenta intre producatorii asiatici de componente pentru smartphone-uri, unele companii mai mici oferind preturi mai bune decat cele ale companiilor mai cunoscute, iar Apple a prins curaj si cere reduceri de preturi inclusiv de la partenerii sai principali.

“Currently, Largan is facing strong competition from Japan-based Kantatsu over camera module orders, while Foxconn and Pegatron are seeing Apple adding new ODM partners such as Wistron for the production of its new iPhone. Apple’s demand for price cuts is currently affecting Japan-based component suppliers the most since their quotes are usually higher.”

Avand in vedere ca pretul de productie al iPhone 7 va fi cel mai probabil mai mic, exista sanse ca iPhone 7 sa fie mai ieftin decat iPhone 6S, insa daca acest lucru se va intampla, nu va imaginati ca diferenta va fi colosala, ci de pana in 10 euro, pentru ca mai mult nu va dori Apple sa reduca pentru utilizatori.

Pe de alta parte, daca iPhone 7 nu va fi mai ieftin, atunci va avea mai mult spatiu de stocare standard, asa cum ne-au spus o varietate de zvonuri pana in prezent si cred ca multi ar fi dispusi sa plateasca pe iPhone 7 acelasi pret precum pe iPhone 6S, daca ar avea spatiu dublu de stocare.

3 COMENTARII

  1. Mare reducere ,,

    nici nu o sa fie sesizabilă si in ciuda acestui articol pretul o sa fie si mai mare datorită brexitului din Anglia.
    Vrăjeala ieftină rău de tot, noi am scăzut pretul dar tot-odată a scăzut lira asa ca

  2. 100% apple nu va ieftini nimic in pretul de lansare pt produsele noi .Cel putin valabil pt store.Chiar daca apple va obtine reduceri semnificative ,asta nu se va afla si daca se va afla oricum vor spune ca sunt bagati banii in R&D si nu pot reduce pretul final,deci tot ei castiga nicidecum nu va simti clientul vreo imbunatatire.Iar faptul ca in Romania cumparam la preturi astronomice si la fiecare generatie mai scump si mai scump,asta deja e cu totul alta mancare de peste ! Singurele discounturi pe care probabil apple le ofera sunt cele catre retaileri mari catre operatori mari si tot asa ,diverse subventii si price cut-uri pt ca e logic au un volum f mare de vanzari acele companii si la randul lor pot negocia cu apple la sange .Iar revin la oile noastre,noi romanii tot oropsitii planetei suntem pt ca in Europa ajunge deja la pret f mare si noi nu castigam cat se castiga in Europa !Poate in urmatorii ani daca piata si concurenta vor fi cu totul schimbate ,apple posibil sa fie nevoita sa lanseze modele reciclate dar cu hardware puternic cum e cazul SE si eventual sa aplice price cut-uri mai multe cum e acum cazul cu apple watch(lucru care nu s-a intamplat in trecut ,politica asta practic era straina pt ei ,dar e clar ca isi iau masuri de precautie ) si care alte companii le aplica dintotdeauna (vezi Samsung,Microsoft si multi altii). Nu am inteles sincer niciodata(defapt am inteles si se numeste chitrosenie ) de ce apple nu face price cut-uri mai dese si consistente tinand cont ca un produs nou de al lor mai are putin si se lanseaza de ce nu taie din pret oficial si gradat pana la lansare ,teoretic ar fi in avantajul tuturor ,pt ca presupun ca si ei raman cu stocuri uriase de produse …..Tot pe lacomie as pune vina !

  3. Apple cere companiilor sa le vanda componente mai ieftine pentru a reduce pretul telefoanelor. Nici o vorba insa de reducerea marjei de profit a Apple, care, stie toata lumea, ca este foarte mare. Deci dati-ne voi mai ieftin ca noi sa castigam tot atat de mult. A dracului economie de piata……