iOS 10 beta 2 vine cu un App Store pentru iMessage

iOS 10 beta 2 aduce pentru noi magazinul de pachete pentru iMessage pe care compania Apple ni l-a promis inca din ziua in care WWDC 2016 a avut loc in San Francisco, lansarea sa fiind precedata de aparitia in App Store a unor pachete cu emoji, smiley-uri si alte elemente interesante pentru utilizatori.

Apple si-a propus sa transforme iMessage intr-un adevarat concurent pentru WhatsApp Messenger, Viber sau Facebook Messenger, astfel ca incepand de anul acesta vom avea o multitudine de functii noi, printre care si un App Store care permite descarcarea de caractere emoji, smiley-uri animate si multe altele.

Incepand cu iOS 10 beta 2 acest magazin de pachete pentru iMessage a devenit activ, iar oricine se poate bucura de el pentru a descarca, deocamdata, doar 4 pachete pe care le ofera Apple, dezvoltatorii de aplicatii urmand a oferi mult mai multe incepand cu toamna acestui an, cand iOS 10 va fi oficial lansat.

Intre timp, pentru a accesa magazinul de pachete pentru iMessage va trebui mai intai sa instalati iOS 10 beta 2 in iPhone, iPad sau iPod Touch deoarece versiunea anterioara a iOS 10 nu ofera acces la acest magazin virtual, deci nu incercati sa va folositi de ea pentru ca nu veti avea succes.

iOS 10 beta 2 iMessage App Store

Dupa ce ati instalat iOS 10, puteti accesa magazinul de pachete al iMessage urmand acesti pasi:

  • Deschideti aplicatia Mesaje, Messages.
  • Accesati orice conversatie, sau deschideti una noua.
  • Apasati butonul care are o iconita similara cu cea a unui App Store. Daca in bara afisata deasupra tastaturii apare o sageata, apasati-o si apoi iconita App store-ului.
  • Acum apasati butonul vizibil in partea stanga jos a ecranului, cel care are o iconita formata din 4 puncte.
  • Acum apasati iconita Store.
  • In noua interfata veti avea afisate cele 4 tipuri de caractere emoji oferite acum de Apple.

iOS 10 beta 2 iMessage App Store 1

Instalarea oricaruia dintre pachete va permite trimiterea de caractere emoji, animate sau nu, catre prietenii vostri, insa doar cei care au iOS 10 instalat vor putea vedea animatiile pe care aceste caractere le au, in restul versiunilor iOS caracterele emoji aparand ca imagini statice.

iOS 10 beta 2 iMessage App Store 2