Sediul Google a fost atacat cu arme si cocktail-uri Molotov

Sediul Google a fost atacat cu arme si cocktail-uri Molotov in cursul lunii mai, scenele incredibile avand loc in Mountain View, California, un barbat originar din statul Orlando fiind in spatele acestei actiuni, el temandu-se de faptul ca Google ii monitorizeaza toate activitatile pe internet si in lumea reala.

Raul Murillo Diaz este barbatul in cauza, el avand varsta de 30 de ani, iar cu ajutorul unei arme a impuscat cateva dintre geamurile sediului companiei Google, o masina Street View fiind atacata cu cocktail-uri Molotov in ceea ce pare a fi o scena desprinsa dintr-un film de actiune si nu ceva ce s-ar intampla in mod normal in Mountain View.

Barbatul este deasemenea cercetat pentru incendierea a doua masini, inclusiv a uneia care se conduce autonoma, el fiind arestat pe 30 iunie de catre politia din Mountain View in apropierea sediului Google, in masina sa fiind descoperite cutii pentru arme si o bomba artizanala.

Atacurile au avut loc in diverse zile din mai si iunie, cocktail-urile Molotov aruncate spre masina Google Street View afectand doar drumul pe care au cazut, iar asta pentur ca Diaz nu a reusit sa nimereasca masina altfel aceasta ar fi fost cu siguranta cuprinsa de flacari in foarte scurt timp.

“Police believe an Oakland man, fearful of being tracked by Google, launched a series of attacks on Google’s company headquarters, including shooting out office windows and tossing Molotov cocktails at a streetview vehicle. Police found two broken bottles apparently used as Molotov cocktails. The vehicle was not damaged, although the ground was scorched.”

Aceasta este prima oara cand un om, care are probleme psihice din cate se pare, ataca sediul unei companii temandu-se ca serviciile sale l-ar putea monitoriza, atat pe internet, cat si in lumea reala, iar modul in care a actionat el denota disperarea pe care unii o au si ceea ce sunt dispusi sa faca.

Adevarul este ca Google ne monitorizeaza in tot ceea ce face, insa a ataca sediul companiei cu arme si cocktail-uri Molotov nu este cea mai buna solutie pentru a rezolva problema, ci doar o miscare care va avea drept efect o pedeapsa cu inchisoarea pentru orice fel de persoana.