iOS 10 beta 2 are o problema cu GPS-ul

iOS 10 beta 2 lansat zilele trecute de catre compania Apple are, in cazul meu, o problema cu GPS-ul in sensul in care acesta este mereu activ, sau pare sa fie mereu activ, conform iconitei care este prezente in status bar, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai jos.

Atunci cand vreo aplicatie, sau iOS-ul, acceseaza locatia noastra, in status bar va fi afisata o iconita cu o sageata, precum cea de mai jos, iar in iOS 10 beta 2 ea este prezenta permanent in terminalul meu, chiar daca am toate aplicatiile inchise din background, lucru extrem de neobisnuit.

Singura metoda de a dezactiva complet GPS-ul este dezactivarea serviciilor de localizare, in restul situatiilor GPS-ul parand a fi activat in permanenta fara vreun motiv anume, iar acest lucru afecteaza serios autonomia bateriei pentru ca GPS-ul este un foarte mare consumator de energie.

Pana in momentul de fata nu am intalnit in vreo situatie asemanatoare cu vreo versiune a iOS lansata de catre compania Apple, iar problema din iOS 10 beta 2 o pun pe seama faptului ca vorbim despre o versiune beta a sistemului de operare si probleme de acest gen pot aparea oricand.

Situatia in sine este departe de a fi normal, iar desi nu este obligatoriu ca problema sa se manifeste in cazul oricarei persoane care testeaza iOS 10 beta 2, trebuie sa stiti ca exista posibilitatea ca voi sa fiti printre cei afectati de catre ea.

iOS 10 beta 2 problema GPS

12 COMENTARII

  1. da ziceam de waze asa ca un ex. Deci ai incercat sa vezi daca se intampla asta si fara vreo aplicatie ce tine de localizare?

  2. Si eu am experimentat aceeași problema, insa am dezactivat din setările privacy (in cazul meu Dropbox-ul ce era setat pe ,,always”), iar acum nu mai apare pictograma.

  3. Vezi ca waze are la locatii doar 2 optiuni : pornit tot timpul sau oprit… Nu o are pe a treia … sa foloseasca locatiile doar cand folosesti aplicatia.

  4. se poate vedea usor in setari ce aplicație / serviciu de sistem foloseste GPS-ul – apare cu mov sageata din cate stiu…

  5. Nu am problema asta! Ip6s decat daca reinstalez aplicatia yahoo weather! By default acesta aplicatie este setata always.