Samsung a lansat memorii UFS cu viteze incredibile

In ciuda faptului ca divizia mobila a Samsung este incapabila sa faca ceva singura, in cadrul companiei exista si minti luminate, iar astazi Samsung a lansat, in premiera mondiala, primele carduri de memorie UFS, Universal Flash Storage, care au viteze comparabile cu cele ale unor SSD-uri pentru calculatoare.

Noile carduri UFS ale celor de la Samsung au spatiu de stocare de pana la 256 GB, insa au viteze de citire de pana la 530MB/s, decid e 5 ori mai rapide decat cele ale unui card microSD standard dintr-un smartphone, vitezele de scriere ajungand pana la 170 MB/s, adica de 2 pana la 3 ori mai rapide decat cele standard.

Mai mult decat atat, noul card de memorie UFS al celor de la Samsung are un random read rate de 40.000 IOPS, adica de 20 de ori mai mare decat cel al unui card microSD obisnuit, random write rate-ul fiind de 35.000 IOPS, adica de 360 de ori mai mare decat cel al unui card microSD obisnuit.

Desi noile carduri UFS ale celor de la Samsung arata precum un card microSD standard, problema este ca ele sunt gandite diferit, deci deocamdata nu exista terminale mobile care aiba suport pentru ele, acesta trebuind implementat in viitor de catre producatori, asa ca va trece ceva timp pana cand acest nou produs va putea fi folosit de utilizatori.

Prin lansarea acestor noi tipuri de memorii, cei de la Samsung vor putea oferi performante mult mai bune pentru terminalele Android, sau chiar pentru aparatele foto, insa totul depinde de rapiditatea cu care diversi producatori vor oferi suport pentru noul standard.

5 COMENTARII

  1. Viorel ca si cei de la apple sau samsung spun acelasi lucru penibil. Normal ca va fi mai bun ca predecesorul. Este ca si cum ai zice cobor jos…..
    The best iphone yet(best galaxy yet)…pai daca nu ar fi asa de ce ar mai exista ??!Penibil

  2. Srb, iar ai dat cu bâta în baltă. Note 7 va fi cel mai reușit phablet la vremea lui, nu neapărat cel mai reușit phablet Samsung.
    Apple se folosește de exprimări de genul ăsta: cel mai bun iPhone de până acum, dar în cazul Note, este cel mai bun phablet în comparație cu toată oferta pieței.

    În prezent, Note 5 nu are rival, deși există unele caracteristici pe care oamenii nu le-au avut, dar se pare că Note 7 va aduce tot ce trebuie.
    În continuare spun că Note 7 va fi cel mai reușit phablet, și nu e nicio greșeală în asta.