Facebook permite descarcarea clipurilor video pentru vizualizare offline

Facebook va incepe sa testeze o noua functie pentru utilizatorii retelei sale de socializare, unii testeri urmand a avea posibilitatea de a descarca orice fel de clipuri video din retea pentru a le vizualiza chiar si atunci cand nu au o conexiune de internet disponibila, ele fiind salvate in terminalele lor pentru a fi accesate rapid.

Functia va deveni activa din 11 iulie pentru anumiti utilizatori Facebook din India, acestia putand descarca orice fel de clipuri video in terminale atunci cand sunt conectati la retele Wi-Fi, ele urmand a putea fi urmarite mai tarziu chiar daca o conexiune de internet nu este disponibila in respectivul moment.

Facebook va cripta aceste clipuri video in interiorul aplicatiei astfel incat ele sa nu poata fi accesate de catre utilizatorii Android sau iOS(cu jailbreak), folosind aplicatii care permit accesarea fisierelor de sistem, astfel ca teoretic ar trebui sa fie impiedicata piratarea continutului, deis majoritatea celui de pe Facebook este oricum furat de prin alte parti.

Mai mult decat atat, creatorii de continut vor avea posibilitatea de a alege ca ale lor clipuri video sa nu poata fi descarcate de catre utilizatori prin acest sistem, asa ca teoretic noua functie ar trebui sa fie benefica pentru toata lumea, Facebook incercand sa creasca si mai mult atentia vis-a-vis de clipurile video din retea.

“We’ve heard feedback that in markets like India, mobile data and internet connectivity is limited and many people struggle with poor video experiences. So we’re testing an option for people to download videos to Facebook while they’re online on good internet connections, to view the video at anytime, online or offline, without using extra mobile data.”

Prin acest sistem cei de la Facebook incearca sa combata problemele existente in anumite tari de pe planeta, unde conexiunile celulare de date sunt foarte incete, iar utilizatorii nu pot urmari clipurile video folosind reteaua de telefonie mobila, asa ca acum le vor putea descarca pe Wi-Fi si urmari oriunde se afla.

Desi noua functie pentru descarcarea oricarui fel de clipuri video este disponibila deocamdata doar in India, ea va fi cu siguranta extinsa si in alte zone de pe planeta daca testele initiale vor avea succes, asa ca ramane de vazut cat va dura pana cand ea va deveni disponibila la nivel global.