Samsung va anunta cel mai mare profit trimestrial din ultimii 2 ani

Samsung urmeaza sa anunte cel mai mare profit trimestrial din ultimii 2 ani, cel de-al doilea trimestru fiscal al anului 2016 dovedindu-se a fi unul extrem de profitabil pentru compania coreeana, Samsung Galaxy S7 si S7 Edge reusind sa genereze vanzari peste asteptari si incari foarte bune.

Conform celor de la Samsung, in al doilea trimestru fiscal al anului 2016 compania ar fi incasat aproximativ 43 de miliarde de dolari din vanzari si ar fi generat un profit de aproximativ 7 miliarde de dolari, cresterea profitului fiind de 41% fata de aceeasi perioada a anului trecut, asta in timp ce incasarile au crescut cu 3%.

Profitul inregistrat de catre Samsung in al doilea trimestru fiscal al anului 2016 este cu doar aproximativ 300 de milioane de dolari mai mic decat cel inregistrat la inceputul anului 2014, insa comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, vorbim despre o crestere colosala multumita lansarii a doua smartphone-uri.

Foarte multi analisti se asteptau de ceva vreme ca Samsung sa anunte o crestere a incasarilor si profitului pentru unul dintre trimestrele fiscale ale anului 2016 si iata ca acest lucru s-a intamplat, coreenii putend merge pe un trend ascendent pana la sfarsitul acestui an.

Samsung Electronics today announced its earnings guidance for the second quarter of 2016. Consolidated Sales: Approximately 50 trillion Korean won. ŸConsolidated Operating Profit: Approximately 8.1 trillion Korean won.