Apple anunta deschiderea la Napoli a primei academii pentru dezvoltarea de aplicatii

Acum cateva luni compania Apple a anuntat deschiderea unei academii pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS in cadrul universitatii Frederico II din Napoli, iar acum aflam ca ea urmeaza sa isi inceapa cursurile in luna octombrie a acestui an in noul campus din San Giovanni Teduccio.

Conform celor de la Apple si reprezentantilor universitatii, nu mai putin de 200 de studenti vor invata gratuit cum sa dezvolte aplicatii pentru platforma iOS, cursurile fiind gandite pentru a se desfasura pentru o perioada de 9 luni, mai multi studenti urmand a fi integrati in cel de-al doilea an.

Ca parte a parteneriatului cu Apple, universitatea va avea laboratoare dotate cu cele mai noi produse Apple si exista sansa ca unii ingineri ai celor din Cupertino sa participe la anumite cursuri pentru a demonstra cum trebuie implementate anumite functii in aplicatiile pentru iDevice/Mac-uri.

Aceste cursuri vor ajuta compania Apple sa creasca numarul de aplicatii disponibile in App Store, asta deoarece tot mai multi dezvoltatori vor fi tentati sa produca aplicatii pentru iDevice-uri, insa nimeni nu stie ce fel de calitate vor avea ele, avand in vedere ca vorbim despre dezvoltatori care vor fi abia la inceput de drum.

Students will take part in a nine month curriculum designed and supported by Apple, with a dedicated facility at the new Campus in San Giovanni a Teduccio. The facility includes labs and access to the latest Apple hardware and software.

Apple intentioneaza sa deschida inclusiv un centru de dezvoltare de aplicatii in Europa, insa deocamdata nu se stie cat va dura pana cand planurile celor din Cupertino vor fi indeplinite.

1 COMENTARIU