De ce nu pot instala iOS 10 public beta sau macOS Sierra ?

Ieri compania Apple a lansat oficial iOS 10 si macOS Sierra public beta, cele doua versiuni ale sistemelor de operare putand fi instalate de catre orice persoana care doreste sa le testeze in propriile terminale, insa unii dintre voi n-ati reusit sa faceti acest lucru si problema are cel mai probabil legatura cu versiunile beta standard.

Daca ati instalat iOS 10 beta sau macOS Sierra beta in iPhone, iPad, iPod Touch sau Mac, atunci nu veti putea instala si versiunea public beta peste ea, daca ati facut instalarea initiala folosind un profil de dezvoltator, procedura in sine fiind imposibila tocmai prin modul in care doriti sa o faceti.

Din moment ce ati folosit un profil de dezvoltator pentru a instala iOS 10 beta, este imposibil sa folositi un alt profil de dezvoltator sa instalati versiunea public beta, iar asta pentru ca mai intai va trebui sa il stergeti pe cel initial din terminalele voastre pentru a-l putea instala pe al doilea.

Pentru a sterge profilul instalat initial pentru iOS 10 beta va trebui sa mergeti in Settings > General > Profile, sa accesati profilul numit iOS Beta Software Profile si sa alegeti optiunea Delete Profile, Stergeti Profil, profiul urmand a fi sters imediat din terminalul vostru pentru a permite instalarea altuia de la Apple.

Dupa ce ati facut acest pas, puteti folosi procedura de instalare iOS 10 public beta 1 pentru a instala aceasta versiune a iOS, acel tutorial fiind la fel de util pentru a instala si macOS Sierra in orice fel de Mac.

1 COMENTARIU