Apple Pay permite retragerea de bani de la bancomate

Apple Pay este sistemul de plati mobile creat de catre compania Apple pentru a le oferi posesorilor anumitor produse proprii optiunea de a face mai usor plati atunci cand ies in oras, platforma fiind oferita in doar cateva tari de pe planeta, cu suport partial de la bancile locale.

Separat de efectuarea de plati mobile la POS-urile compatibile, Apple Pay permite acum inclusiv retragerea de bani de la bancomate, Bank of America fiind prima banca partenera Apple care permite acest lucru, ea modificandu-si cateva bancomate din SUA pentru a oferi aceasta facilitate.

Bancomatele celor de la Bank of America au un chip NFC integrat si un logo Apple Pay care indica faptul ca utilizatorii pot folosi sistemul celor de la Apple pentru a retrage bani, asa cum ar face in mod normal folosind un card bancar, ideea in sine fiind extrem de interesanta si in ton cu motivul principal pentru care a fost gandit Apple Pay: uitarea card-urilor bancare.

Avand in vedere ca Bank of America trebuie sa isi modifice fizic bancomatele pentru a oferi acest tip de suport pentru proprii clienti, va trece mult timp pana cand mai multe banci vor oferi aceasta facilitate, insa ea va fi implementata la scara larga.

bancomat Apple Pay