Google va lansa doua smartwatch-uri

Compania Google intentioneaza sa lanseze doua smartwatch-uri in cursul acestui an, produsele avand numele de cod Angelfish si Swordfish, dar si ecrane circulare, pentru a se potrivi cu ideea din spatele ceasurilor inteligente compatibile cu sistemul de operare Android Wear.

Modelul Angelfish urmeaza sa aiba un design foarte similar cu cel al Motorola Moto 360, insa o carcasa cu diametrul de 43.5mm pentru a acomoda o baterie de capacitate mai mare, dar si un chip LTE care sa parmita conectarea la retelele de telefonie mobila 4G LTE.

Smartwatch-ul Angelfish urmeaza sa aiba incorporat un GPS, un senzor pentru monitorizarea batailor inimii si ar urma sa functioneze independent de un smartphone, lucru pe care foarte multa lume l-a cerut si de la Apple Watch, insa compania Apple ezita deocamdata sa il ofere, din motive necunoscute.

Ceasul Swordfish urmeaza sa fie similar Pebble Time, cu un singur buton in partea dreapta, el urmand a fi lasat fara GPS sau senzor pentru monitorizarea batailor inimii, insa el ar urma sa aiba incorporat Google Assistant si suport pentru notificari contextuale, o varietate de alte functii putand fi deasemenea oferite.

Google is currently building two Android Wear devices – possibly Nexus-branded – for release some time after the latest Nexus phones are announced. One watch will be larger, sportier, and more fully-featured (LTE, GPS, heart rate), the other will be smaller and lack the aforementioned mobile data and GPS.

Desi deocamdata nu se cunosc foarte multe detalii cu privire la functii sau la preturile pe care Google ar intentiona sa le ceara, se pare ca ambele dispozitive ar urma sa ajunga pe piata in cursul acestui an, cel mai probabil in toamna, impreuna cu noile smartphone-uri din seria Nexus.