Facebook va cripta conversatiile utilizatorilor Messenger

Facebook Messenger va cripta conversatiile utilizatorilor care folosesc serviciul in lumea intreaga, insa schimbarea aduce si o serie de restrictii noi.

Compania Facebook este in plin proces de testare a unei schimbari majore pentru Facebook Messenger, aplicatia urmand a le permite utilizatorilor din lumea intreaga sa efectueze conversatii criptate, deci nici macar cei de la Facebook nu le vor putea accesa, asa cum se intampla cu WhatsApp Messenger, sau iMessage.

Conform celor de la Facebook, aceste conversatii facute prin Facebook Messenger vor fi secrete si vor putea fi accesate numai pe terminalele intre care sunt trimise mesajele, deci teoretic ele nu vor fi vizibile in interfata web a Facebook Messenger daca sunt trimise din terminalele mobile, sau invers.

Avand in vedere ca ideea de a cripta mesajele complica utilizarea Facebook Messenger, cei de la Facebook vor oferi optiunea de a alege care dintre conversatii vor fi criptate si care nu, utilizatorii avand la dispozitie un buton care le permite sa aleaga pe loc tot ceea ce doresc sa tina secret de Facebook si oricine i-ar putea spiona.

Aceasta optiune este necesara pentru ca din moment ce mesajele sunt criptate, ele nu mai pot fi redate si pe calculatoare si pe terminale mobile, deci utilizatorii vor trebui sa aleaga cu foarte mare grija ce fel de conversatii vor face secrete pentru a sti de unde sa le acceseze la nevoie.

We are starting to test the ability to create one-to-one secret conversations in Messenger that will be end-to-end encrypted and which can only be read on one device of the person you’re communicating with. That means the messages are intended just for you and the other person — not anyone else, including us.

Separat de conversatii, compania Facebook va cripta si pozele trimise de catre utilizatori, insa datele meta nu vor fi criptate, dar chiar si asa, vorbim despre securitate la nivel ridicat oferita pentru utilizatorii Facebook Messenger si schimbarea trebuia sa vina din moment ce atat de multe aplicatii de mesagerie text o ofera de destula vreme.

Starting a secret conversation with someone is optional. That’s because many people want Messenger to work when you switch between devices, such as a tablet, desktop computer or phone. Secret conversations can only be read on one device and we recognize that experience may not be right for everyone. It’s also important to note that in secret conversations we don’t currently support rich content like GIFs and videos, making payments, or other popular Messenger features.

 

Deocamdata nu se stie cand urmeaza sa fie lansata intr-adevar noua functie pentru Facebook Messenger, insa de indata ce ea va fi disponibila, va voi anunta.