Prima Pagina Youtube Clipurile video YouTube iti pot controla smartphone-ul

Clipurile video YouTube iti pot controla smartphone-ul

Fie ca iti vine sa crezi, sau nu, clipurile video YouTube pot fi create de catre hackeri pentru a obtine controlul asupra smartphone-ului tau fara ca tu sa stii, un studiu desfasurat recent de catre o companie de securitate informatica, confirmand acest lucru si pericolul la care se expun utilizatorii.

Totul porneste de la asistentii personali precum Siri sau Google Now, acestia putand fi controlati de catre hackeri prin clipuri video YouTube pentru a intreprinde diverse functii fara ca utilizatorul sa isi dea seama, platforma Android fiind cea expusa aici, in baza modului in care este gandit sa functioneze Google Now.

In clipul video de mai jos aveti demonstrata tehnica folosita de catre cercetatorii in securitate informatica pentru a demonstra cat de vulnerabil este Google Now, ei reusind sa deschida link-uri web sau sa controleze diverse functii ale sistemului de operare Android prin activarea Google Now.

Folosind aceasta metoda, un hacker poate include intr-un clip video comenzi de acest gen care sunt rulate in timpul ascultarii, iar smartphone-urile ce se afla in apropierea boxelor unui laptop sau PC pot prelua comenzile si deschide fisiere infectate, sau actiona alte functii ale sistemelor de operare.

“It might not work every time, but it’s a numbers game. If a million people watch a kitten video with a secret message embedded, 10,000 of them might have have their phone nearby. If 5,000 of those load a URL with malware on it,”you have 5,000 smartphones under an attacker’s control,” Sherr said in a statement.”

Atacul este usor de efectuat impotriva Google Now, care nu recunoaste vocea posesorului smartphone-ului pentru a ignora comenzile altcuiva, insa Siri nu se activeaza automat prin comanda vocala decat daca o comanda vocala este rostita de catre posesorul iDevice-ului care o inregistreaza.

Metoda in sine este una foarte ingenioasa si extrem de greu de realizat, iar asta pentru ca un utilizator poate urmari un clip video YouTube si comanda poate fi rostita oricand in timpul sau, asa ca ramane de vazut daca ea va fi pusa in practica in viitor.

  • Srb Srb

    my god. Cu androidul te simti ca intr-un film horror !

  • Costin Rosu

    :)) lol.. e simpla explicatia la nivel general – sunetele scoase au acelasi wave lenght ca si vocea umana, normala. e logic ca exista posibilitatea ca acele sunete (care sunt in fapt cuvinte cat de cat clare – se intelege perfect cand spune “OK Google”). ceea ce nu este spus aici este faptul ca pe versiuni mai noi de android (sincer nu am decat un nexus 6p pe care pot incerca acest lucru) poti folosi vocea pentru deblocarea device-ului. cand aceasta optiune este activata numai vocea cu care a fost trained sistemul sa zicem merge sa dea comenzi cand telefonul este blocat (fie cu parola, fingerprint, cod..etc). asadar daca activam functia de unlock phone with voice acest hack nu va merge decat daca persoana rau intentionata poate sa copieze cu exactitate wave length-ul proprietarului