Noi acuzatii antitrust vor fi aduse Google in Europa

Compania Google “nu scapa” de autoritatile europene, o investigatie antitrust aflata in desfasurare vand rolul de a descoperi daca Google s-a folosit intr-adevar de pozitia sa dominanta pe piata pentru a impiedica dezvoltarea concurentei, asa cum sustin in momentul de fata autoritatile Comisiei Europene.

Google este acuzata ca s-a folosit de motorul sau de cautare pentru a prezenta in pozitii favorabile propriile pagini si pe cele pentru care existau reclame platite, afisand in schimb paginile competitorilor pe pozitii inferioare, lucru care desigur ca le-a afectat acestora capacitatea de concura in mod eficiet cu Google si alte companii.

Comisarul european pentru concurenta, Margrethe Vestager, se pregateste sa anunte o noua serie de acuzatii impotriva celor de la Google, acestea avand in centru platforma care permite vanzarea de reclame catre orice fel de companie dornica sa se promoveze pe website-uri din intreaga lume.

Primele acuzatii privind practicile antitrust ale celor de la Google au fost formulate la sfarsitul anului 2010, iar de atunci autoritatile europene au adunat dovezi impotriva americanilor, doua acuzatii oficiale fiind formulate pana in prezent, insa iata ca acum ar urma sa apara o a treia, rezultatul final al anchetei Comisiei Europene putand fi o amenda serioasa.

The office of competition commissioner Margrethe Vestager sent out notices to past and present complainants in the case in late June, asking them if they were happy to waiver confidentiality agreements to allow Google to access information such as evidence showing a loss of traffic caused by Google’s search business tactics. As noted by the WSJ—which cited unnamed sources—the move appears to signal that new charges are incoming.