iPhone 7 se va vinde bine, chiar si fara functii noi

iPhone 7 se va vinde foarte bine, chiar daca nu va avea noutati importante, analistii americani mizand pe numarul mare de clienti care fac upgrade din inertie.

iPhone 7 se va vinde foarte bine, chiar daca nu va avea la fel de multe schimbari spectaculoase precum predecesorii sai, sau cel putin aceasta este parerea unui cunoscut analist american, acesta afirmand ca Apple are o baza de utilizatori care abia asteapta sa cumpere smartphone-ul dupa prezentarea din toamna.

Mai mult decat atat, in SUA 67.5% dintre cei care detin un iPhone au iPhone 6, sau un model mai vechi, deci exista foarte multe persoane care urmeaza sa faca upgrade in cursul acestei toamne, iar pentru Apple asta inseamna vanzari foarte mari ale unui smartphone care nu este privit ca fiind un must-have de catre chiar atat de multa lume.

Conform unui studiu facut in SUA de catre Gene Munster, unul dintre cei mai vechi analisti care urmaresc Apple, iPhone 7 va fi un hit doar pentru ca multa lume ajunge la termenul de 2 ani de la achizitia unui model anterior si beneficiaza de o reducere substantiala pentru a cumpara altul nou.

In aceasta idee, succesul iPhone 7 ar putea fi unul bazat pe inertia unui sistem de subventii care a stat la baza cresterii substantiale a vanzarilor de terminale iPhone in ultimii ani, iar acest lucru nu denota faptul ca produsul Apple va avea functii importante, ci doar ca lumea va avea nevoie de un iPhone nou si il va alege.

“We view this as in-line with our expectations given we are still over two months away from the official launch and most consumers are not tuned into the Apple rumor cycle […] We expect the percentage of consumers that plan to upgrade to the iPhone 7 to increase following the announcement, even if it is not a significant technology upgrade.”

Conform acestui analist, iPhone 7 va inregistra vanzari la fel de bune precum iPhone 6, un alt smartphone care a beneficiat de implinirea ciclului de 2 ani de upgrade pentru multi utilizatori, lipsa functiilor majore contand mai putin, conform acestei teorii, iar acest lucru este cat se poate de normal.

Daca ne gandim la faptul ca multi dintre cei care au acum un iPhone detin un smartphone Apple de mult timp si au investit multi bani in aplicatii sau accesorii, upgrade-ul la iPhone 7 este logic, mai ales daca el este facut in contextul unei finalizari de contract de telefonie mobila si de beneficierea de o subventie mare.

Cred ca Apple se bazeaza foarte mult pe acesti utilizatori din moment ce a inclus atat de putine noutati importante in iPhone 7, altfel si-ar fi dat interesul ceva mai mult pentru a le oferi clientilor schimbari cu adevarat importante care sa merite sutele de dolari sau euro cheltuiti pe aceste dispozitive.

Dimineata v-am prezentat noi imagini cu iPhone 7 si iPhone 7 Plus, iar ele ne arata exact ce va lansa Apple in toamna.