Samsung ne explica de ce iPhone 7S va avea ecran OLED

Zilele trecute compania Samsung a publicat clipul video de mai jos in care prezinta avantajele foarte clare ale ecranelor OLED in fata ecranelor LCD, compania coreeana incercand sa convinga mai multi producatori de terminale mobile sa foloseasca tehnologii superioare in produsele lansate pe piata.

Puteti observa in clipul video de mai jos ca ecranele OLED afiseaza imagini mult mai vii, mai vibrante, decat ecranele LCD, iar desi vedem o simulare facuta de catre Samsung, in lumea reala rezultatele sunt identice, astfel ca avantajele prezentate de catre coreeni nu sunt inventate, ci probate pe utilizatori.

Compania Apple este clar constienta de avantajele pe care le au ecranele OLED pentru smartphone-uri sau tablete, insa a refuzat sa le implementeze pana acum deoarece ele au si o varietate de probleme, insa tehnologia a evoluat atat de mult, incat cei de la Apple vor face in final trecerea la ecranele OLED pentru iPhone 7S.

Marele beneficiu al OLED

Apple foloseste ecrane OLED in Apple Watch de un an si, aproape, jumatate de zile, iar cei care au cumparat ceasul inteligent au laudat fara restrictii ecranul produsului, asa ca Apple are toate motivele sa il foloseasca inclusiv in iPhone 7S, marii producatori de ecrane pregatindu-si deja fabricile pentru contractele incredintate cu Apple.

https://www.youtube.com/watch?v=6Gi1nHuo-wQ

Inlocuind actualele ecrane LCD din iPhone cu unele OLED, compania Apple va oferi o experienta net superioara pentru vizualizarea de continut, in special imagini sau clipuri video, acestea urmand a fi redate la fel de clar, real si vibrant precum pe ecranele terminalelor Android care au ecrane de acest gen.

In ultimii ani iPhone-urile au ramas in urma in ceea ce priveste calitatea culorilor redate de catre ecrane, smartphone-urile Android, in principal cele ale Samsung, fiind laudate intens pentru ecranele folosite, astfel ca Apple trebuie sa ajunga din urma concurenta in ceea ce priveste experienta de vizualizare a imaginilor.

iPhone 7S va fi primul smartphone Apple care va avea ecran OLED incorporat, insa din 2018 am putea vedea chiar si primele tablete iPad cu asemenea ecrane, asta daca nu cumva Apple pregateste pentru anul viitor prima sa tableta cu un ecran mai bun, insa ramane de vazut daca o asemenea trecere va fi facuta.

Voi ce parere aveti despre ecranele OLED ?