Apple va dezvolta camere in Franta

Compania Apple intentioneaza sa deschida in Franta un centru de cercetare si dezvoltare care va avea drept scop crearea de noi tehnologii pentru inregistrarea de continut foto sau video folosind produsele celor din Cupertino, orasul Grenoble fiind ales de catre americani, ei incheind deja un contract de inchiriere pentru o locatie.

Conform unei publicatii locale, aproximativ 30 de ingineri Apple vor lucra in noua locatie din Grenoble, centrul de cercetare si dezvoltare avand deja instalate anumite echipamente care permit dezvoltarea de camere noi sau imbunatatirea celor actuale, o camera alba speciala fiind deasemenea disponibila acolo.

Apple are deja 20 de angajati care lucreaza de un an in oras la camere pentru viitoare produse, insa acum ei vor avea un laborator special care probabil le va usura munca, Apple punand foarte mare pret pe camerele implementate in smartphone-urile sale, iar deschiderea acestui centru pare a fi logica.

Orasul Grenoble a fost ales de catre cei de la Apple deoarece este foarte apropiat de laboratoare ale STMicroelectronics, unul dintre principalii furnizori de echipamente pentru camere folosite in produsele Apple, diversi ingineri ai sai urmand a colabora cu cei ai Apple pentru dezvoltarea de produse ce vor ajunge in iDevice-uri.

Apple a folosit accelerometre ale STMicroelectronics pana in momentul lansarii iPhone 5S, insa de atunci nu a mai colaborat cu acest producator pentru asemenea componente, insa o face pentru camere, iar colaborarea lor va fi extinsa incepand de anul acesta multumita noului centru deschis in Grenoble.