Facebook aduce instant articles in Messenger

Facebook a anuntat o schimbare foarte importanta pentru platforma Messenger in cursul acestei seri, toate articolele instante, instant articles, urmand a fi disponibile inclusiv in aplicatia oferita pentru discutii sau apeluri telefonice, utilizatorii urmand a beneficia de functionalitatea oferita acum de catre aplicatia Facebook.

Pentru cei dintre voi care nu stiu, instant articles sunt un format special de postari Facebook care se incarca mult mai repede decat paginile mobile ale website-urilor deoarece au majoritatea elementelor eliminate, accentul fiind pus pe text si una sau cateva imagini, rapiditatea cu care sunt afisate informatiile fiind foarte mare.

In momentul de fata destul de multi publisheri folosesc instant articles tocmai pentru ca se incarca mai repede in aplicatia Facebook, iar cei care vor partaja aceste articole prin intermediul Messenger le vor oferi utilizatorilor acestei aplicatii de a beneficia de aceeasi experienta de incarcare rapida a informatiilor pe smartphone-uri.

Instant articles sunt marcate in aplicatia Facebook cu un fulger care este vizibil in partea dreapta sus a imaginii articolului, apasarea lor deschizand articolul imediat, exact precum un meniu din aplicatie, iar schimbarea vine la doar cateva luni dupa ce acest format de postari a fost lansat oficial de catre Facebook pentru toti publisherii.

Schimbarea urmeaza sa fie disponibila incepand de astazi pentru utilizatorii Android ai Messenger si de saptamana viitoare pentru cei ai iOS, deci va trebui sa mai asteptam putin pana cand ne vom putea bucura de ea.